greenpois0n- Jailbreak för iOS 4.1

Av Buster Eriksson, torsdag 14 oktober 2010

Som vi tidigare rapporterat släppte GeoHot för ett par dagar sedan limera1n, den första jailbreaken för iOS 4.1 Nu har även @ChronicDevTeam har släppt sitt verktyg, greenpois0n. Greenpois0n använder sig av samma exploit som limera1n men implementerar den på ett annat sätt. Vilken som är bäst är svårt att avgöra, fungerar inte den ena får man helt enkelt prova den andra.

Precis som med limera1n har greenpois0n än så länge bara släppts för Windows (och linux) men även här väntas en macversion inom kort. Nu är även macversionen tillgänglig

Ladda ned greenpois0n

10 kommentarer till “greenpois0n- Jailbreak för iOS 4.1”

 1. Joel Ololfsson skrev:

  Ska prova detta!!

 2. Emil skrev:

  Hur är det jailbreakningen, går det att återställa telefonen via iTunes om det inte går som det ska??

 3. Josef skrev:

  Nej, det finns absolut ingen möjlighet till att nedgradera i Itunes om du uppdaterar din enhet eftersom att Apple har slutat signera 4.0.2 och under. Det betyder alltså att om du inte har sparat SHSH blobs genom Cydias ”Make my life easier” eller genom TinyUmbrella så kommer du inte ha minsta lilla möjlighet till att nedgradera den.

  Det finns många tutorials på hur man sparar just SHSH blobs, denna procedur är SUPERVIKTIG om du planerar på att uppdatera din jailbreakade/hackaktiverade enhet!

 4. Emil skrev:

  Ok, men jag menar att ta bort jailbreakningen. Jag har en iPhone 4 med 4.1
  Nedgradering är inte intressant utan att återställa så jag får bort jailbreakningen…

 5. Josef skrev:

  Jo, det har du självklart möjlighet till… Om du vill bli av med allt jailbreak, de applikationer du installerat genom jailbreak och allt hackande som du gjort med den så är det bara att återställa den.

  Återställning tar din enhet tillbaka till alla fabriksinställningar så det är inget att oroa sig över. Jailbreak kan alltid tas bort. Däremot så har Apple påstått att de kan hitta ”små-spår” av att man har jailbreakat sin iphone.

  Om det nu är så att du vill skicka in den på garanti för att du har tappat den t.ex. så kan det finnas en risk för att Apple ser att den har varit hackad, de ger då inte dig någon support för ditt problem eftersom att garantin då är bruten. (Jailbreak bryter garantin)

  Men kom ihåg att Apple endast har PÅSTÅTT att de kan se det, medans ”hackarna/jailbreaksgrundarna” säger att det på sätt och vis är omöjligt att se det. Men om det nu är så att du vill skicka in den på garanti efter att ha jailbreakat den kom då bara ihåg att återställa den först och främst. Sen får man väl hoppas på att det är tillräckligt för att de inte ska kunna se det…

 6. Josef skrev:

  Greenp0ison RC4 har nu kommit ut och ger alltså stöd för Ipod Touch 2G nu och är också untethered!

 7. Krossen55 skrev:

  Är det någon som vet om de verkligen kan låsa upp 4.1 med nya basebandet?

  kolla denna länk: http://www.iphoneunl…g.com/index.php

  de har uppdaterat sidan idag

 8. Josef skrev:

  Nej, absolut inte!

  Unlock som fungerar ska komma från antingen Chronic devteam, Geohotz, pod2g, musclenerd, comex eller en annan källa som man kan lita på. Och de har ännu inte kommit med ett unlock.

  Håll dig uppdaterad i: http://Www.Modmyi.com

  Den länken som du la upp i din kommentar är en länk som har bluffat när det gäller unlock sedan jailbreakets början. De påstår att de låser upp den åt dig bla bla bla. Men i själva verket så kan det vara ett virus eller helt enkelt att de är bedragare.

  Just nu är det devteam som har hand om unlocking, så håll koll på devteams hemsida!

 9. Josef skrev:

  Pwnage Tool 4.1 har släppts för Mac nu!

 10. Tim skrev:

  Itunes stängs av när jag släpper On/Off knappen på min iphone 3G när jag ska jailbreaka.. Jag har en iMac, Itunes crashar inte, utan de bara stängs av. samma millisekund som jag släpper on/off knappen, någon som varit med om samma? vad ska jag göra?