Funktion för wifi hotspot i 4.3?

Av Adrian Bengtson, tisdag 11 januari 2011

I version 4.3 av iOS kanske vi kan få möjligheten att göra om telefonen till en hotspot för wifi, något många saknat i iPhone hittills.

I USA har det just blivit känt att Verizon börjar sälja iPhone 4 och AT&T monopol som varat sedan introduktionen av iPhone i USA är därmed över. En stor grej i USA, men inte så stor i resten av världen där det nästan inte finns kvar några operatörsmonopol på iPhone.

Det som däremot är mycket intressant är en ny funktion i iPhone 4 som bara finns hos Verizon än så länge och det är att göra telefonen till en ”wifi hotspot”. Det innebär att telefonen blir en liten wifi-router som sedan andra telefoner, datorer osv kan ansluta till. Perfekt för den som har en iPad wifi till exempel.

Nu finns det rykten som säger att denna funktion kommer att komma för alla i iOS 4.3 så länge operatörerna slår på det. Detta är väldigt goda nyheter för oss som varit avundssjuka på Android-telefoner som redan har funktionen för hotspots.

Läs mer: iOS 4.3 to Bring Mobile Hotspots to GSM iPhones, Pending Carrier Support?

6 kommentarer till “Funktion för wifi hotspot i 4.3?”

 1. Niklas skrev:

  Att göra sin iPhone till en hotspot har länge varit möjligt genom att bara köra en nedladdad applikation.

 2. brommakille skrev:

  jag har provat den nya firmwaren 4.3 det stämmde med hotspot den kommer funka till iphone 4 alla fall sen vet jag inte om den kommer funka till iphone 3gs. men den är grymmt användbar det är vart att uppdatera till tror att jailbreak kommer dö ut snart. mvh brommakille

 3. Uppsalakille skrev:

  Varför tror du att jailbreaken kommer att dö ut??

 4. Unclepong skrev:

  Tror ni att man kommer att kunna använda hotspot med alla abbonemang?

 5. Christoffer skrev:

  Varför frågetecken? Det är ju inget rykte. Prövade det förra veckan i första seeden av betan, det fungerar alldeles utmärkt!

 6. matte skrev:

  Fan lägg ner den här skitsidan!! Händer ju aldrig nåt nytt..