Fullständiga prislistor från Telia

Av Adrian Bengtson, onsdag 2 juli 2008

Telia har uppdaterat sin iPhone-sida med lite mer information och framförallt publicerat en helt ny sida med information om iPhone 3G med Telias övriga abonnemang. Nu kan alla som gick i taket över Telias speciella iPhone-abonnemang få en chans att sätta ihop sitt eget paket istället.

Telia satsar på avtal om fri trafik

Telia trycker hårt på att man bör teckna ”Prisavtal Fastpris” – det vill säga fri datatrafik + fri användning av Telias wlan-nät – för 199 kr/mån, vilket är rimligt eftersom iPhone i högsta grad används för mobilt internet (sen hade priset gärna fått vara 99 kr/mån istället, men man kan inte få allt). Det verkar dock inte vara ett krav, om någon mot förmodan vill ha en iPhone endast för att ringa med. Alla Telias prisexempel visar på totalkostnaden inklusive fri trafik.

Priserna varierar från 248 kr/mån upp till 798 kr/mån beroende på abonnemang. Priset på själva iPhone 3G varierar med abonnemang och bindningstid. Till exempel kan en storförbrukare teckna Telia Mobil Fastpris + Prisavtal Fastpris (fri datatrafik) för totalt 798 kr/mån och då köpa iPhone 8 GB för 2520 kr vid 24 månaders bindningstid. Vill man istället teckna Telia Mobil 99 + fri trafik får man betala 3220 kr för iPhone 8 GB vid 24 månaders bindningstid. Det är bara några exempel, kolla in länken nedan för alla priser.

Telia: iPhone 3G med samtliga mobilabonnemang för privatkunder

Redan bundna abonnemang medför dyrare iPhone

På sidan berättar Telia också att kunder med obundna abonnemang eller mindre än 3 månader kvar på en bindningstid kan välja priserna precis som ny kunder. Har man mer än 3 månader kvar på ett bundet abonnemang kan man köpa iPhone 3G 8 GB för 4695 kr och 16 GB för 5495 kr (och ha kvar bibehållen bindningstid). Det kommer inte att gå att använda iPhone 3G med kontantkort (Telia Refill).

Mer info om de speciella iPhone-abonnemangen

Telia har även lagt ut en PDF som ger det finstilta för det speciella iPhone-abonnemangen, t.ex. vad det kommer att kosta att ringa utöver de minuter som ingår (69 öre/min till alla dygnet runt). Annat intressant är att det inte tas ut någon öppningsavgift på de fria minuterna, något som faktiskt kan spara en hel del för den som ringa många korta samtal. Öppningsavgiften därefter är 79 öre/samtal. SMS kostar 69 öre efter de fria SMS som ingår i paketet.

Angående bindningstiden skriver Telia: Mobiltelefonerna är operatörslåsta till Telias mobila abonnemang i 12 månader. Därefter kan spärren tas bort till en kostnad av 300 kr.

När de speciella iPhone-abonnemangen presenterades var det många som var kritiska och tog till hårda ord om Telia som företag. Vi tycker det var lite oförtjänt kritik eftersom valfriheten är stor då det inte är ett krav att välja dessa abonnemang. För vissa personer kan mycket väl de speciella iPhone-abonnemanget vara bästa alternativet, beroende på hur ens behov och telefonanvändning ser ut.

Uppdatering 3 juli: Företagspriserna klara

Nu är även företagspriserna publicerade hos Telia: iPhone 3G med Teliaabonnemang för företagskunder

56 kommentarer till “Fullständiga prislistor från Telia”

 1. Timeless skrev:

  Där kom det. Ingen Refill. Jahapp….

 2. Kim skrev:

  -”Annat intressant är att det inte tas ut någon öppningsavgift på de fria minuterna, något som faktiskt kan spara en hel del för den som ringa många korta samtal. Öppningsavgiften därefter är 79 öre/samtal. ”

  Vart hittade du dom uppgifterna?

 3. Borris skrev:

  Det ÄR ingen ”Hej, jag går i högstadiet o laddar på min kontantkorts mobil”

 4. iRalp skrev:

  ”Nu finns ALLA priserna” Arrgh – det stämmer inte – eller har jag missat något?

  ”Har du företagsavtal kan du inte teckna iMini/iMidi/iMaxi. Men du kan självklart använda iPhone 3G med Telia Jobbmobil Rörlig och Telia Jobbmobil Fast.” Och vad kostar luren isåfall? Någon som vet?

 5. Adrian Bengtson skrev:

  Kim: I den PDF jag länkar i samma stycke.

  iRalp: Telia är lite motsägelsefull här, det står i nyhetsbrevet att företagspriserna ”kommer inom kort”. Så ska man vara helt korrekt handlar detta om fullständiga prislistor *för privatpersoner*.

 6. Johan skrev:

  Står mellan iMini, Till vänner och Max 25 för mig. Såå typiskt att vid Max 25-avtalet så är luren som dyrast, såklart.. Billigast blir iMini med 16GB på 18 mån. Då torskar man fri surf, men får 100 sms, 100 fria minuter och 100 fria Mb. Frågan är vilka behov man har? :> Jag väntar nog tills efter sommaren då man läst hur det funkar med megabyte-taket, och hur mycket folk förbrukar. Halebop kan säkert lura till med nåt också.. (haha, ”lura” till)

  Annars lät Max 25 grymt lockande .. 😉

 7. Zorman skrev:

  En liten notis! Man tjänar mer på att teckna 18 månader på Telia 199 än att teckna 24 månader Telia 99

  om man tänker slutsummapris!

  TELIA 99 á 24 mån= 298×24+4020= 11172:- (465,5kr)

  TELIA 199 á 18 mån= 398×18+3820= 10984:- (610,2kr)

  Dock som jag visar i parantesen blir det dyrare snittmånadskostnad….

  Vad ska man ha.. man kommer väll ändå ringa upp pengarna o vad händer när bindningstiden är slut, är det inte så att man kommer fortsätta med sitt abonemang ändå?!

 8. Zeel skrev:

  @Johan: Frågan är om Max 25 verkligen är så lönsamt. Minutpriset är förvisso detsamma som med Telia Mobil 99/etc, men de tar minutavgift för varje påbörjad 60 sekunders period. Inte helt obilligt om man ringer många korta samtal. Kopplat med en öppningsavgift på 99 öre så kan det nog snabbt rinna iväg. Och seriöst, vem kan bränna 5000 sms i månaden? Jag tror mer på Telia 99/199 + 199:- fri data, verkar lite mer balanserat, iaf för min typ av användande.

 9. Johan skrev:

  Jadu.. 5000 sms i månaden måste man ligga i. Blir väll och snitta typ 166 sms om dagen =)

 10. Martin skrev:

  Blir billigare att ta abbet som heter ”till vänner”

  Telia – Max 25

  Öppning: 0,99kr * 100min = 99kr

  Minutpris: 0,49kr * 100min = 49kr

  = 148kr

  Telia – till vänner

  Öppning: 0,69kr * 100min = 69kr

  Minutpris: 0,69kr * 100min = 69kr

  = 138kr

 11. Bj skrev:

  Säger verkligen Telia att det inte är möjligt att använda ett Refill-abonnemang i iPhone? Jag hittar bara att man inte kan köpa iPhone tillsammans med ett Refill-abonnemang

  ”iPhone 3G kommer inte att kunna köpas med Telia Refill. ”

 12. Jonathan skrev:

  Telia är det sista företaget som förtjänar iPhone!

  Fyfan, deras priser är ju helt sjuka i huvudet. Om man vill teckna Mobil Max 25 så får man betala 5195:- för iPhone 3G med 18 månaders bindningstid!! HUR FAN HAR DOM TÄNKT ATT ALLA SKA KUNNA FÅ DEN?

 13. Patrik skrev:

  Om man överhuvudtaget ska ha en Iphone då den släpps den 11:e juli 00.01 måste man vara där.. Lär vara ett jäkla tryck allra helst då det visar sig att Apple i USA har skicat massa Iphones fel. De har tydligen skickat typ två laster av tänkta Sverige Iphones till Schweiz för att de av misstag blandat ihop länderna vilket innebär att det inte kommer finnas jättemånga till releasen!

  läste det på http://www.omiphone.se

 14. Adrian Bengtson skrev:

  Bj: Jo, du har nog rätt, men i praktiken är det ju vad folk vill göra, dvs de som vill ha kontantkort vill kunna köpa telefonen tillsammans med kontantkort utan att skaffa någon annan typ av abonnemang också. Men rent tekniskt går det säkert utmärkt att köra kontantkort i iPhone 3G, precis som man kan göra med dagens iPhone.

  Jonathan: Vem har sagt att *alla* ska kunna få den? Det är ingen social service, det är ju företag som försöker tjäna pengar. Att en telefon i den klassen kostar över 5000 kr är ju inte ovanligt alls, även om vi alla förstås gärna vill ha den billigare. Helst gratis.

 15. adam skrev:

  Nja, blir nog inte telia för mig i alla fall.

  Jag beställer mobilen från utlandet, t ex schweiz (där obundna iphones nu listas för ca 3000kr 8gig och 3700kr 16gig http://iphone3g.swisscom.ch/?lang=en).

  Sen har comviq en mycket bättre deal för abonnemang.

  Kompis (49kr/mån, dock 0kr/mån året ut) plus tillägstjänsten “datapaketet” antingen 1gig/mån (49 kr) eller 5gig/mån (99kr).

  Man blir antagligen tvungen att jailbreaka luren, men det känns det värt för att få ner priset så rejält jämfört med telias, och framför allt inte binda upp sig i två år på ett abonnemang man egentligen inte vill ha.

 16. Adrian Bengtson skrev:

  adam: Det räcker inte med jailbreak, vi du använda telefonen med någon annan operatör lär du behöva aktivera och låsa upp den också, precis som med dagens iPhone.

 17. Edvin skrev:

  Jag har ett Telia Student-abonnemang, vilket egentligen är ett Telia till vänner-abonnemang med fria sms för 49kr i månaden så länge jag tar högskolepoäng. Tror ni jag kommer kunna behålla den dealen och betala 4220 kr för 18 månaders bindningstid på en iPhone 16gig, alltså samma pris som på Telia till vänner? Det vore fett nämligen… 248kr/månaden med fri trafik fria sms och 69 öre minuten… Mumma!

 18. Andreas skrev:

  Har nu kartlagt mitt användande av tidigare iPhone hos Telia och ser nu vilket som kommer passa mig bäst och det är:

  Telia Bingo 18 mån

  Ringer för 0.39/min, SMS 0,39/st ksotar 99kr i månaden och detta får du ringa för vilket räcker för mig.

  + 199 kr för Fri Data landar vi på 298 kr / mån sedan lägg till 100 spänn för extra samtal och SMS.

  Visst iPhonen får man laxa upp en 5 papp för men detta är helt klart det mest värda paket som finns just nu!

 19. Johan skrev:

  Har klurat fram att iMini inte är så dumt ändå… jag varken ringer eller Sms:ar mycket med min nuvarande telefon (vem vet; pratglädjen kanske höjs med iPhone) och de gratissaker man får med iMini passar mig ganska bra. Blir billigast över de 18 månaderna jag tänkt binda mig.

  En snubbe på Macfeber knåpade ihop ett Excelark för de som vill jämföra abonnemangen. Bara att mata in sina samtals -och meddelandevanor så markeras det abonnemang som ger lägsta pris.

  http://data.fuskbugg.se/skalman01/iphone priser.xls

 20. Johan skrev:

  http://data.fuskbugg.se/skalman01/iphone%20priser.xls

  Sådär, sorry.

 21. Andyreas skrev:

  Johan. Suveränt! Tacka killen på maxfeber =). Dock bör man lägga märke till att om du tror du överstiger 100mb per månad måste du kanske lägga till 100-200 kr per månad extra för imini, lite mindre för imidi och kanske inget för imaxi. Datatrafiken ingår ju helt i de andra räkneexemplena.

  Imidi blev faktiskt billigast för mig, räknat på att jag förbrukar de medföljande 100mb imini efter 15 dagar och sen utnyttjar 9kr/dag maxtaxan resten. Detta gör att imini inte blir billigast. Tvåa kommer faktiskt mobil 199.

 22. iRalp skrev:

  Nu finns verkligen ALLA priser ute… även för företagarna …

  http://www.telia.se/foretag/produkter_tjanster/mobilt/produkterocherbjudanden/apple/iphone_pris_foretag.page#ejtrafikavtal

 23. Aru skrev:

  Nån som vet hur man åker billigast till Schweiz (vilket flygbolag osv)? Hur det än är så är jag inte intresserad av att betala ett öre till Telia för hur det än blir så ligger det rejält över 3700 kr man betalar till Schweizbolaget och de borde ha betalat samma pris som telia för telefonen. Eller skriver de inte heller ut skatten i Schweiz?

 24. Adrian Bengtson skrev:

  Nån med för mycket tid över skulle ju gärna kunna få sätta ihop en sida där man fyller i sina samtalsvanor och får ut en kalkyl på bästa abonnemang. Fast egentligen är det ju Telia som borde göra detta, det vore en bra service för kunderna. Helst skulle Telia ha en tjänst för existerande kunder som använder kundens data, t.ex. senaste årets mobilanvändning, och automatiskt räkna ut vilket abonnemang som passar bäst. Telia har ju alla data, så tekniskt sett kan det inte vara några problem.

  iRalp: Tack för tipset, ska lägga till en liten uppdatering om det strax.

 25. Peter skrev:

  Jag är fortfarande sjukt intresserad av hur upplåsningen av 2.0 programvaran kommer att funka till befintliga 1.0 iPhones som är importerade. Verkar som om iLiberty+ och diverse verktyg ligger på latsidan. Någon som har några teorier?

 26. Adrian Bengtson skrev:

  Peter: Som läget är just nu så är hackarna vid gott mod när det gäller att använda WinPwn eller PwnageTool på firmware 2.0 på nuvarande iPhones. När det gäller iPhone 3G däremot så är läget högst osäkert, om Apple täppt till vissa hål är dom i princip tillbaka på ruta ett för den telefonen. Du kan läsa detta inlägg på Hackint0sh av en som verkar insatt i frågan (kolla även andra inlägg i tråden).

  En sak som det snackats en del om är hur omfattande kontrollen av signerad kod kommer att vara (för att köra program under 2.0), och vad det får för konsekvenser.

 27. muffa skrev:

  Min polare har en flickvänn i schweiz kanske han skulle kunna köpa med en hem när han är där nästa gång 😀 Tror ni man måste låsa upp den?

 28. Ianf skrev:

  > Tror ni man måste låsa upp den?

  Knappast. Den kommer inslagen på gammalt schweiziskt vis i färgglad prasslande omslagspapper tillsammans med tre bite-sized Alpenchockladpraliner, uppladdad, utvilad, och redo att vara till nytta när- och varsomhelst herrskapet så önskar!

  [ Om några veckor, när första privatimporterade enheter dyker upp, kommer ni att se att totalkostnaden för en sådan iScheizerlur kommer att ligga fasligt nära Telias. Om de nu alls kan låsas upp. ]

 29. Andyreas skrev:

  Adrian, nån har ju redan satt ihop en sådan sida. Den ligger ju med bland dessa kommentarerna också?

 30. Adrian Bengtson skrev:

  Andyreas: Menar du Excel-filen? Jag snackar om en riktig webbsida, inte ett Excel-dokument.

 31. Mats skrev:

  iMidi är ju helt ok för mig som företagare…

  Vad jag förstår så är det maxtaxa på 9:- /dygn när de 250mb är förbrukade?

  Verkar som om det är special på just ”i-abonnemangen” ? Har man annat abonnemang gäller 9:- endast vi surfport, och övrig surfning 20:-/mb, eller har jag fel?

  Ringde Telias företagskundtjänst men ingen där kunde svara på detta… ”det är ju så nytt för oss, så vi vet inte”

  Märkligt svar av en kundtjänst som ska sälja en produkt som finns på deras hemsida?

 32. Adrian Bengtson skrev:

  Mats: Ja, maxtaxan gäller all datatrafik från telefonen, vilket vi redan har skrivit om här på iFun. Det är fortfarande 20 MB/min, men så fort du går över 9 kr blir det alltså inget mer.

  Det står även uttryckligen på Telias iPhone-sida (min markering):

  Till din iPhone 3G kommer du att kunna beställa något av våra tre speciellt anpassade abonnemang. Unikt för dem är att när datatrafiken som ingår via 3G/EDGE är förbrukad gäller maxtaxa med 9 kr/dygn.

  Med tanke på hur tydligt det står på hemsidan är det dåligt av kundtjänsten att inte veta bättre. (Jag utgår ifrån att maxtaxan gäller på i-abonnemangen även för företag.)

 33. Adrian Bengtson skrev:

  Personligen tycker jag att Telia borde skippa hela surfport-grejen och införa 9 kr i maxtaxa på alla abonnemang för all datatrafik samt låta priset för fri trafik vara 99 kr/månaden. Konkurrenterna klarar av liknande siffror så det borde även Telia kunna göra, och ändå tjäna sig en hacka.

 34. Ianf skrev:

  Tänkte passa på och meddela som hastigast, att vi tydligen haft en häftig användarrevolt mot Telias priser i Sverige, vilket har lett till att de redan efter 12 timmar!!!! sänkte priserna till mer acceptabla nivåer. Allt enligt flera amerikanska websites, som har apat den ”storyn” från Mac World magazine. Synd bara att man försovit sig till kravallerna utanför Teliabutikerna.

  ”[…] The people of Sweden rose up and let the company know that they didnt want to pay these ludicrous prices.

 35. Adrian Bengtson skrev:

  Ianf: Ja, den där ”nyheten” har spridit sig på nätet ordenligt (se även iClarified och iLounge), jag har försökt gå in och dementera det på några artiklar, andra har också gjort det i kommentarerna. Det verkar dock inte hindra artiklarna från att ligga kvar som dom är.

 36. Mats skrev:

  Adrian: Jo jag har läst det där på hemsidan, men tycker fortfarande att det är luddigt formulerat. Tack för att du klargjorde det hela för mig, för det klarade inte kundtjänst av, deras svar blev ju ” det där vet du säkert bättre än oss, vi vet ju knappt något om iphone och dess abonnemang ännu”

  Man kanske ska tala med privatkundtjänsten nästa gång istället? 😉

  Du skrev 20 MB/min, men jag antar att det är som tidigare skriver 20:-/MB du menar? 😛

  Jag tycker som du, varför hålla på med denna 20:- taxa? Klargör det hela med att bara nämna 9:- /dygn efter den datamängd som ingår, tänk så mycket tydligare det blev då?

  En annan undran som jag och andra kanske har, finns möjlighet att använda iPhone3G som man gör med USB dongeln idag? Behöver inte nödvändigtvis vara via bluetooth men visst hade det varit nice också.

  Helt OK om jag kan skippa USB dongeln och använda min iPhone3G med USB-sladd istället.

  Sorry om även detta svar finns någonstans tidigare…

 37. Andyreas skrev:

  Adrian, gällande maxtaxan tycker inte jag det står solklart, i en annan del av deras iphone prislista delar dom upp det dom kallar datatrafik från 3g/edge i datatrafik som sker genom webläsaren i mobilen samt övrig datatrafik, tex då man använder iphonen som modem. Detta gör det hel lurigt. Förhoppningsvis är det ju som du säger men det är ju inte kul att sitta på ett möte med iphonen som modem och den bärbara framför sig och se pengarna springa iväg. Har du läst något mer om detta?

 38. Micke skrev:

  Tycker också det verkar lurigt!

  När man tittar på företaspriserna Telia Jobbmobil Fast, och tittar på datatrafik via Edge/3G

  så stådr det under tabellen:

  Total månadsavgift: I detta pris ingår 199 kr/mån med tilläggstjänsten Mobilt Bredband Fastpris som ger surf med obegränsad datatrafik.

  Gäller detta då bara genom surfport, eller gäller det all datatrafik?

  Jag blir då inte klok på detta

 39. Mats skrev:

  Skönt att det inte bara jag som tycker information hos Telia är luddig….

 40. Anders skrev:

  iPhone i 2G är perfekt som telefon, härlig SMS, bra med väder och kartor visst är det kul med lite YouTube i några minuter och kanske en film när man flyger eller åker buss, sist men inte minst att sno lite wifi då och då eller sitta på ett internet café och läsa sina MAIL.

  Men att surfa på internet då får man ha tålamod förstora och förminska hela tiden och seg redan på wifi och då är 3G ännu segare. Nej jag vill då inte köra på 3G. Jag är nöjd med den jag har och köper jag en ny så kommer jag ändå bara köra den i 2G och mest som en vanlig telefon med lite extra finesser ibland. Men då gäller det att man kan köpa en för USD 599.00 och att de fixar en upplåsning på den.

 41. andreas skrev:

  Hejsan

  jag är lite kluven jag var som inne på ett imini abonnemang.

  sen jag provat den dära excel grejen så har jag blivit tvekasam där stod det nämligen att jag skulle ha bingo.

  Men i bingo kostade ju luren typ 5000 och detvar lite väl saftigt.

  Jag skrev att jag pratade-5 Samtal per dag

  sms:ade 3- sms per dag

  och att mina samtal varade i 3 minuter. Nu undrar jag ifall jag har gjort allt rätt i det där excel dokumentet.

  Tror niu att jag ändå borde satsa på imini?

  MVH: Andreas Almkvist

 42. andy.c skrev:

  Till er som använder excelfilen som det har länkats till tidigare:

  Notera att om ni _inte_ vill ha fri data tillägget (199kr/mån) med abonnemangen iMini, iMidi och/eller iMaxi måste ni skriva in 0 i kolumnen för fri data!

 43. Kalle skrev:

  andy.c: Det står redan 0 i den kolumnen för dom.

 44. Ianf skrev:

  @Adrian: ”Nån… skulle ju gärna kunna få sätta ihop en sida där man fyller i sina samtalsvanor och får ut en kalkyl på bästa abonnemang.”

  Det finns färdiga konverterare av Excel –> forms med client-side Javascript, och t.o.m. DHTML. De är oftast begränsade till enklare 2-dimensionella ark, men de bästa levererar praktiskt taget felfri nyckelfärdig kod (endast CSS kan behöva finputsas). De flesta är kommersiella produkter, men det bör finnas även free/ shareware sådana. Dessvärre kan jag inte fixa det själv, men du, eller någon annan här med intresse kanske känner sig manad?

  ”Fast egentligen är det ju Telia som borde göra detta, det vore en bra service för kunderna.”

  Var har du fått det ifrån, att de plötsligt skulle vara till för kunderna? Det är ju vi, konsumenter, som är till för Telia.

 45. Christian skrev:

  Är det någon som med säkerhet vet om telefonen är låst till Telia? Jag hade i så fall tänkte köra en 16 Gb-version med 18 månaders Vänner-abonnemang och begära slutfaktura och därmed få ett pris på 5712:- vilket känns

  överkomligt. (18 x 69 + 4220 + 250 i anslutningsavgift = 5712:-) Sen blir det mitt Tre-abonnemang som gäller då de är överlägset med både 3G-hastigheter och tjänster. 🙂

 46. Ianf skrev:

  Christian, telefonen ÄR låst till Telia, vad har fått dig att tro att den inte skulle vara det? Att ”köpa loss” den på en gång, och få den upplåst lagligt av Telia för 300.- ska visst gå bra, men först efter bindningtidens utgång (inte trodde du väl att Telia inte skulle ha kalkylerat in minuttrafikinkomsterna också? Hehe.)

  Så din enda utväg att låsa upp –och kanske permanent bricka– din SEK5712-leksak nu blir rent hackvarumässigt — förutsatt att det alls går att utföra (kanske med tiden?). 2.0-firmvaran skiljer sig nämligen väsentligt på den punkten från tidigare utgåvor: all upplåsning och jailbreaking var beroende av ett ”hål” som Apple oavsiktligt lämnat där, men jag har svårt att tro att de inte skulle ha täppt till det sedan dess. Det är ju deras enarmade bandit för AppStore + iTunes, de kan göra vad fan de vill med den. Börjar klarna nu?

  Berätta hellre varför ”Tre-abonnemang […] är överlägset med både 3G-hastigheter och tjänster.” Kan det verkligen skilja sig markant mycket mellan 3:s- och Telias 3G nät?

  @lars: det är inte mig du ska be om ursäkt, utan alla andra här, som ideligen får läsa om samma frågor och svar. Det blir m.a.o. rundgång i debatten med allt spekulativt önsketänkande, som inte leder någonvart. Vi är alla lika blinda här, och ingen, som inte är Steve Jobs eller hans motparts chefsjurister, vet någonting med säkerhet. Så det enda jag kan basera mina inlägg på är analogier med tidigare kända affärsstrategier – vanligen även kallat ”case studies”. Och inget i dessa tyder på att Swisscoms kontrakt med Apple skulle innehålla medgivande att kränga om än bara enstaka enheter till utvalda ”lyckotursgubbar” hos deras utsocknespartners. Lika litet som att Telia skulle låsa upp luren bara den fått sitt ”pound of flesh” (Shakespeare), Men vad vet jag; keep us posted.

 47. Stripe skrev:

  Jag tyckte jag såg nånstans på Telias hemsida att man kunde låsa upp den efter 12 månader till en kostad av 300 kr, men nu hittar jag det inte.

  Enligt Telias kundtjänst så ska det gå bra att köpa telefonen utan abonnemang, men förstås låst till Telias nät, för 3.756/4.396 kr exkl moms. De hade diskuterat det internt och var till 99% säkra på att det skulle gå. Det gällde för företag men motsvarande borde gälla för privatkunder. Du var dock tvungen att redan ha en abonnemang hos Telia.

 48. Christian skrev:

  Telia får ju in sina pengar vilket som eftersom den bara säljs med abonnemang så dom borde det egentligen inte spela någon roll för. Att ett stenåldersföretag som Telia fick rättigheterna till den här luren är ren och skär skandal. Vad som är överlägset med Tres 3G-nät? Tja, förutom att det är testat som Sveriges bästa överlag så har jag definitivt mer nytta av dom här i Karlstad. Av 3 får jag i dagsläget ut 3,6 mbit när jag surfar här, Telia ligger kvar på sitt 0,384 mbit. 7,2 mbit som återfinns på flera platser i landet redan har inte Telia ens någonstans. Att sen utbudet när det gäller musik och dylikt matchar Apples linjer mer än Telia behöver jag väl inte ens förklara närmare. Nä, exklusiviteten som Telia fått bör bojkottas…

 49. Adrian Bengtson skrev:

  Christian: Telia har visst 7,2 Mbit på flera platser, kolla täckningskartan för turbo-3G. Sen har Telia dessutom ett ytterst välutbyggt wlan-nät och 2G-nät, något som jag tror talade till Telias fördel. Apple har också haft som målsättning att jobba med största aktören på den aktuella marknaden, enligt vad jag läst.

  Men exakt vad som gjorde att Telia blev valet är förstås något som bara Apple kan svara på. Kanske beror det på att Apple fick en stor marknad på en gång (Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauern). Eller kanske var det Tre som tackade nej? Svårt att veta…

 50. Micke skrev:

  Christian!

  Iphone är ju inte bar surf via 3G, det är ju lika mycket surf via surfzoner och (wlan).

  Och där har väl inte 3 skämt bort oss direkt.

  För mig personligen skiter jag i vilken operatör det är som har iPhone, bara det funkar och man kan använda telefonen som det är tänkt.

  Så är jag nöjd…

Lämna en kommentar