Fullständiga prislistor från Telia

Av Adrian Bengtson, onsdag 2 juli 2008

Telia har uppdaterat sin iPhone-sida med lite mer information och framförallt publicerat en helt ny sida med information om iPhone 3G med Telias övriga abonnemang. Nu kan alla som gick i taket över Telias speciella iPhone-abonnemang få en chans att sätta ihop sitt eget paket istället.

Telia satsar på avtal om fri trafik

Telia trycker hårt på att man bör teckna ”Prisavtal Fastpris” – det vill säga fri datatrafik + fri användning av Telias wlan-nät – för 199 kr/mån, vilket är rimligt eftersom iPhone i högsta grad används för mobilt internet (sen hade priset gärna fått vara 99 kr/mån istället, men man kan inte få allt). Det verkar dock inte vara ett krav, om någon mot förmodan vill ha en iPhone endast för att ringa med. Alla Telias prisexempel visar på totalkostnaden inklusive fri trafik.

Priserna varierar från 248 kr/mån upp till 798 kr/mån beroende på abonnemang. Priset på själva iPhone 3G varierar med abonnemang och bindningstid. Till exempel kan en storförbrukare teckna Telia Mobil Fastpris + Prisavtal Fastpris (fri datatrafik) för totalt 798 kr/mån och då köpa iPhone 8 GB för 2520 kr vid 24 månaders bindningstid. Vill man istället teckna Telia Mobil 99 + fri trafik får man betala 3220 kr för iPhone 8 GB vid 24 månaders bindningstid. Det är bara några exempel, kolla in länken nedan för alla priser.

Telia: iPhone 3G med samtliga mobilabonnemang för privatkunder

Redan bundna abonnemang medför dyrare iPhone

På sidan berättar Telia också att kunder med obundna abonnemang eller mindre än 3 månader kvar på en bindningstid kan välja priserna precis som ny kunder. Har man mer än 3 månader kvar på ett bundet abonnemang kan man köpa iPhone 3G 8 GB för 4695 kr och 16 GB för 5495 kr (och ha kvar bibehållen bindningstid). Det kommer inte att gå att använda iPhone 3G med kontantkort (Telia Refill).

Mer info om de speciella iPhone-abonnemangen

Telia har även lagt ut en PDF som ger det finstilta för det speciella iPhone-abonnemangen, t.ex. vad det kommer att kosta att ringa utöver de minuter som ingår (69 öre/min till alla dygnet runt). Annat intressant är att det inte tas ut någon öppningsavgift på de fria minuterna, något som faktiskt kan spara en hel del för den som ringa många korta samtal. Öppningsavgiften därefter är 79 öre/samtal. SMS kostar 69 öre efter de fria SMS som ingår i paketet.

Angående bindningstiden skriver Telia: Mobiltelefonerna är operatörslåsta till Telias mobila abonnemang i 12 månader. Därefter kan spärren tas bort till en kostnad av 300 kr.

När de speciella iPhone-abonnemangen presenterades var det många som var kritiska och tog till hårda ord om Telia som företag. Vi tycker det var lite oförtjänt kritik eftersom valfriheten är stor då det inte är ett krav att välja dessa abonnemang. För vissa personer kan mycket väl de speciella iPhone-abonnemanget vara bästa alternativet, beroende på hur ens behov och telefonanvändning ser ut.

Uppdatering 3 juli: Företagspriserna klara

Nu är även företagspriserna publicerade hos Telia: iPhone 3G med Teliaabonnemang för företagskunder

56 kommentarer till “Fullständiga prislistor från Telia”

 1. Ianf skrev:

  Christian: [Tre’s utbud vad] gäller musik och dylikt matchar Apples linjer mer än Telia behöver jag väl inte ens förklara närmare.

  Så du ser inte någon tröskel för Apples kassako iTunes redan där? Vad hade de att vinna på att förvilla folk med två separata kommersiella musikkällor?

  I sann ”kremlinologisk” anda: Apple har tydligen så utformat sina utgångsvillkor att endast TeliaSonera, Tele2 och/eller Telenor/Vodafone (och kanske inte ens de alla) kunnat komma ifråga och bjuda på kontrakt för så pass liten, men krånglig, sjunationsmarknad, som Skandinavien + Baltikum. Jag är dessutom ganska säker på att varken Tele2 el. ev. Telenor bjöd särskilt aggressivt på kontraktet heller… alla måste snabbt ha insett att, av de som blev ”bjudna till dans” av Apple endast Telia har tillräcklig bredd och industriell pondus i regionen att sköta hela introduktionen –inkl. ÅF-utbildning, logistik och service– HELT SJÄLVA, utan Apples minsta inblandning — förutom vid utgångskassan förståss ;-)).

  Därav exklusivitet i 2-3 år för Telia, resp. övriga deras partners i sina regioner. Det riktigt förvånande här, och indirekt ett tecken på Apple’s d e s p e r a t i o n att vinna max. marknadsandelar på kortast möjliga tid, är att de låter partners sätta priser i resp. område, samt att kränga nominellt ”obundna” (ej att förväxlas med ”olåsta”!) enheter.

  För mig betyder allt detta bara en sak – att den riktiga striden om iPhone framtid kommer först efter de nya partnerskapens utgång (3-5 år), när de har mer än en modell på marknaden, inkl. helt olåsta, hyfsat billiga ”iPhonano”, och en kamera-och-mikrofonutstyrd ’Touch (motsv.) med integrerad Skype. Inte att undra på att Telia och de andra vill tjäna storkorvan medan det går!

  Innan dess, (obs! personligt önsketänkande!) hoppas jag att Apple även kommer ut med en Amazon Kindle™-killer, dvs. en pocketboksstor ’Touch med WiFi, ett spektrum av tredjeparts e-boksläsare och en ebookTunes.

 2. Fredrik skrev:

  Någon som hört något om hur stort antal iPhones som kommer släppas till Sverige? Antar att det finns risk för att de tar slut och att man får vänta någon månad till för att få den om man inte är riktigt på hugget och står och köar.. Eller kommer den finnas att köpas på nätet också?

 3. Stripe skrev:

  Fredrik,

  Det sägs att Telia har fått 10-11.000 telefoner. Fördelat på 84 butiker.

 4. Fredrik skrev:

  Okej, och de kommer inte att finnas tillgängliga via internethandel?

 5. Ianf skrev:

  Den kommer att finnas i Telias webbshop, antagligen med leveranstid på 3-4 arbetsdagar. Info om detta t.o.m. på apple.se/iphone (och i dagens direktmail från Apple).

  Ang. antalet tillgängliga enheter premiärdagen, se sista sidan i Gula Sidorna: ”Alla rykte om att iPhone försäljning ska upphöra är falska.”

 6. Fredrik skrev:

  Någon som vet om V-modas iPhone lurar kommer fungera tillsammans med iPhone 3g!?