Första recensionerna av iPhone 3G

Av Adrian Bengtson, onsdag 9 juli 2008

I USA har de tre stora tidningar publicerat recensioner av iPhone 3G. Det är Walt Mossberg (AllThingsD), Edward Baig (USA Today) och David Pogue (NYTimes) som alla fått använda iPhone 3G en tid. MacRumors har en bra sammanfattning av recensionera.

Resultatet av recensionerna är ungefär vad man kunde vänta sig. 3G ger snabbare surfning, men drar ner batteritiden ordentligt. Ljudet är riktigt bra, mycket bättre än tidigare enligt alla recensenter. Den nya kurvade baksidan känns bra i handen. Fortfarande saknas videoinspelning, stereoljud över bluetooth, MMS, röststyrning mm. GPS:en ger bra resultat, men enligt Pouge säger Apple att antennen är för liten för att den ska fungera korsning för korsning likt GPS:er gjorda för bilar.

iPhone 3G är på det hela taget bättre än den första generationens iPhone, men de stora nyheterna sitter snarare i firmware 2.0 och firmware 2.0 kommer som bekant till alla modeller av iPhone. Den som idag redan har en iPhone behöver inte kasta sig över iPhone 3G, för skillnaderna är inte så stora.

Här i Sverige har förstås iPhone 3G en annan fördel som för många kan vara avgörande: riktig support och garanti, slut på hackande och upplåsningar.

Det har även kommit ut bilder på iPhone 3G, Boy Genius har tagit ett antal bilder av uppackningen av iPhone 3G samt jämförelse med dagens iPhone:

9 kommentarer till “Första recensionerna av iPhone 3G”

 1. Tom skrev:

  kommer man kunna låsa upp Iphone 3g 8/16g´s telefonerna???

  /Tom

 2. Erik skrev:

  Genom att den inte kommit ut på marknaden än så är det inte säkert än ifall det går. telia tilllåter laglig upplåsning efter 12 månader för 300kr

 3. pepeu skrev:

  Eh, den vita har ju asful baksida!

 4. pepeu skrev:

  Haaah! Det är den gamla! Sorry, jag är full, vet inte vad jag skriver! (O:

 5. Anders skrev:

  4.395 kr och sen 49 kr per månad med MAX 25 avtalet. o kr i minut till TELIA mobiler och 5000 fria SMS ! wow va bra.

  Jag surfar ju min gamla iPhone enbart på fri WiFi och ett kontant kort som jag tankade upp med 300 kr för 6 månader sedan, så jag behöver inget avtal för datatrafik på min nya heller ?

 6. mange skrev:

  enligt aftonbladet kommer de kosta mellan 500 – 800kr dagen om man kör utan fri surf tjänsten

  -En normalanvändare av telefonen gör lätt av med 50–60 megabyte data per dag. Att köpa det på lösvikt med kontantkort kostar mellan 500–800 kronor, per dag.

  fri datatrafik tycks vara de som gäller

 7. Adrian Bengtson skrev:

  mange: Det förutsätter att man surfar allting över mobilnätet. Många personer har tillgång till wifi-nät både hemma och på jobbet. Har man dessutom ett av i-abonnemangen får man tillgång till Telias alla wlan-stationer och dom finns i alla större städer, på hotell, flygplatser osv. I så fall kan maxtaxan på 9 kr/dygn vara rätt ok om man bara vissa dagar surfar över mobilnätet.

  Däremot, om man tecknar ett av de övriga abonnemangen, då är det fri trafik som gäller, eller att man stänger av EDGE (ungefär som många av dagens iPhone-användare gör, inklusive mig).

 8. Anders skrev:

  Stämmer Adrian, det är ett vanligt förekommande missförstånd att man måste köra all data trafik över mobilnätet. Jag kör ingen datatrafik över mobilnätet och kan ändå kolla mina mail och läsa nyheterna eller kolla på YouTube varje dag även när jag är ute på resande fot. Är man dessutom som jag medlem i FON så har man gratis wifi på många ställen.

 9. Djuka skrev:

  Hej igen.
  Kan man updatera 1.1.1. till 3G
  mvh Dj.