Fodral: Power Support Crystal Jacket Set for iPhone

Av Adrian Bengtson, måndag 15 oktober 2007

Vi fortsätter vår titt på fodral för iPhone. Denna gång tittar vi på Crystal Jacket set for iPhone från Power Support som likt iClear är ett genomskinligt fodral i hårdplast. Tillsammans med fodralet får man ett clips och ett skydd för skärmen i form av en tunn plastfilm.

_dsc9348-1.jpg

Crystal Jacket Set säljs för 29,95 dollar i USA (som synes från bilden ovan) vilket i Sverige borde ge ett pris under 300 kr. De flesta fodral verkar ligga i prisklassen 25-30 dollar.

_dsc9448.jpg

Detta är paketets innehåll. Ett fodral i hårdplast, ett clips och en skyddsfilm. (Det är förövrigt sjukt svårt att foto en genomskinlig plastfilm mot vit bakgrund.) Skydsfilmen säljs också som en separat produkt från Power Support och den kommer jag att skriva mer om senare i en separat artikel.

_dsc9452.jpg

Clipset, eller hölstret om man så vill, fästs bakifrån på fodralet och håller det i ett stadigt grepp.

_dsc9455.jpg

_dsc9456.jpg

Crystal Jacket fästes på iPhone precis som iClear: Genom att lägga iPhone i fodralets baksida och därefter med lite kraft trycka fast framsidan tills det klickar på plats. Även till utseendet är Crystal Jacket mycket lik iClear.

_dsc9459.jpg

Det kanske ser ut som om vi misslyckats med att få clipset på plats korrekt eftersom de övre delarna inte täcker kanten på samma sätt som de nedre, men det är konstruerat så. Jag misstänker att tanken är att man någorlunda enkelt ska kunna ta ur och och sätta tillbaka telefonen i clipset, om man till exempel har satt det i bältet.

_dsc9461.jpg

_dsc9462.jpg

Precis som med iClear kan man rotera clipset 90 grader åt vardera hållet i tre fasta steg på varje sida.

_dsc9463.jpg

Det finns inte så mycket mer att säga om detta fodral. Det är robust och sitter tajt runt telefonen. Clipset är enkelt att sätta på och smidigt att använda i ett bälte.

Jämförelsen med iClear är oundviklig och vi kommer att lägga ut några bilder på fodralen sida vid sida i en separat artikel. Vad som också kommer att komma är ett närmare titt på själva skyddsfilmen som Power Support också säljer separat och som är en mycket intressant produkt för den som vill skydda mot repor, men även mot fingeravtryck.

Text och bearbetning: Adrian Bengtson
Foto: Samuel Bengtson, essbild.se

PS. Jag vet att ”skal” kanske vore ett bättre ord just för denna produkt, men jag har valt att samla alla skal/fodral/skins/väskor under namnet ”fodral” kort och gott.

En kommentar till “Fodral: Power Support Crystal Jacket Set for iPhone”

  1. iFun.se | Allt om iPhone i Sverige » Fodral: Incase Leather Fitted Sleeve skrev:

    […] tillsammans med de andra fodral vi testat hittills, från vänster: Incase Protective Cover, Power Support Crystal Jacket Set, Griffin iClear och sist fodralet vi testade denna gång, Incase Leather Fitted […]