Fodral: Incase Protective Cover

Av Adrian Bengtson, torsdag 11 oktober 2007

Många är nyfikna på fodral till iPhone för att skydda den och bära den på olika sätt. Vi har tittat närmare på Protective Cover från Incase, ett enkelt men robust skal helt i gummi som ger bra grepp och skydd mot stötar.

_dsc9346-1.jpg

Protective Cover säljs i USA för 29,95 dollar vilket borde ge ett pris på strax under 300 kr när det lanseras i Sverige. Vi har tittat på två modeller, en knalligt röd och en svart:

_dsc9399.jpg

Det finns fyra öppningar på fodralet, förutom för skärmen, och det är hörlursuttaget högst upp, kameran på baksidan, ljudlösknappen på vänster sida och dockningskontakten och högtalarna underst.

_dsc9400.jpg

Gummit har en matt yta och känns mycket robust, det lär inte gå sönder i första taget.

_dsc9402.jpg

Det är enkelt att sätta på fodralet på en iPhone och väl på plats sitter det bra.

_dsc9403.jpg

_dsc9405.jpg

Ovan syns de förhöjda knapparna för volymkontroll och av/på/vila-knappen. Man trycker enkelt på knappen som i sin tur trycker på den riktiga knappen. En smart lösning istället för små hål som är svåra att passa helt rätt.

_dsc9407.jpg

Den svarta modellen är mer diskret, vilken färg man föredrar är en smaksak. Telefonen tappar lite av sitt eleganta utseende förstås, men får en lite ruffigare och tuffare look istället.

_dsc9412.jpg

Baksidan är rätt fräckt designad istället för att bara vara slät.

_dsc9409.jpg

Ska man ta upp några negativa bitar var det att det ibland var svår att få skalet att helt dölja metallkanten på telefonen, som synes i bilden ovan (men det gick ofta med lite tryck, som synes på det tidigare bilderna). En annan nackdel är att det lätt fastningar damm och liknande i gummit, det syns också lite vita reser av tyg på bilden ovan samt lite damm på baksidebilden tidigare.

På det hela taget är detta ett utmärkt fodral ifall man gillar utseendet. iPhone kan vara lite hal och det är lätt att den slinker ut fingrarna. Det lär inte hända med detta fodral på. Passformen är god runtom och det är ingen risk att telefonen trillar ur. Det är ett enkelt men funktionellt fodral som borde göra köparen nöjd.

Text och bearbetning: Adrian Bengtson
Foto: Samuel Bengtson, essbild.se

Inga kommentarer till “Fodral: Incase Protective Cover”

 1. Martin skrev:

  Har aldrig fattat skal, det blir ju en ful telefon då.

 2. Adrian Bengtson skrev:

  Jag är ingen skalmänniska heller, men tro mig, många frågar om just detta, så för dem är det intressant.

  Jag har tittat på några andra typer av fodral/skal också, det kommer fler artiklar under de kommande dagarna.

 3. Gunnar Lindberg Årneby skrev:

  Det här var det klart vanligaste skalet för iPhone i New York nu senast jag var där. Troligen för att det var mycket tidigt ute och säljs i Apple Stores.

  Till Martin: det är betydligt lättare att en iPhone glider ur handen/fickan/väskan än med dagens iPods. Tänk de första generationerna av iPod.

 4. joakim skrev:

  Kan tillägga att efter ett par veckor i fickan med skalet på så tenderar ramen (!?) att bli repig.. inget annat naturligtvis .. men just ramen.. (silverfärgade runtomkring..)

  de samlas nämligen skräp där som repar ..

 5. Reisan skrev:

  Syftet med skal är att skydda. Sen om iPhonen kan se snygg ut med olika skal, det låter jag vara osagt. 🙂 Skal behövs också underhållas, så rengör skalen med jämna mellanrum, så lär den inte göra någon skada på din fina iPhone.

 6. Martin skrev:

  Hellre en repig tele an en orange vagarbetsmobil. Forstar dock behovet för vissa grupper. 🙂

 7. maz skrev:

  Jag kan fixa vilken variant Ni/Du vill ha!! Befinner mig nämligen i sydost Asien där allt detta tillverkas. Säkerligen för ett mer humant pris oxå än ovan. Silicon, läder, hårdplast etc etc etc…..

  Hör av Dig/Er om intresse finns. Kommer upp till Sverige i början av november en kort sväng.

  (själv lutar det mot ett i tunnt läder som man kan ”hälla” iPhonen ur för min egen del….kollar vidare…eller vika den ut, finns olika nämigen.)

  //Maz

 8. Petter skrev:

  Jag kör med ”fickan” jag fick till min iPod. Fungerar utmärkt.

 9. Jacob Mattsson skrev:

  Jag sitter och funderar om man ska skaffa något typ av skydd till Iphonen. Det är ganska svårt tycker jag verkar finna så många olika varianter. Ingen som har någon aning vem som funkar bäst?

 10. iFun.se | Allt om iPhone i Sverige » Blog Archive » Fodral: Griffin iClear skrev:

  […] « Fodral: Incase Protective Cover […]

 11. p skrev:

  Vart fick ni tag i dessa fodral, mailade incase och dom verkar inte leverera utanför staterna.

 12. Adrian Bengtson skrev:

  p: Vi har köpt dom i USA. Det verkar tyvärr vara svårt att få tag i iPhone-tillbehör i Sverige i dagsläget.

 13. zightx skrev:

  Har köpt ett svart fodal av Incase, kanske lite av ett impulsköp då jag inte riktigt visste vad jag ville ha för fodral och mest ville ha ett skyddande fodral för iPhonen. Har inte använt fodralet speciellt längre men det finns både för och nackdelar som nämns i recensionen.

  Jag tycker iaf att det ger ett litet bättre skydd för skalet och ger ett bättre grepp, dock blir telefonen ganska jobbig att ta ur fickan då fodralet fastnar i innerfickan, iaf om man har jeans.

  Och ja, fodralet är väldigt populärt i NY, såg mycket folk som hade det. 😛

  Sammafattningsvis: ett bra fodral om man vill ha ett skal till iPhonen som skyddar skalet. Nackdelar som finns är att man bör ta ur iPhonen ur fodralet och rengöra med jämna mellanrum annars samlas det skit där som kan förstöra iPhonen mer än det skyddar.

 14. MBP skrev:

  Jag har beställt ett invisible shield från shieldzone.com. En kollega hade ett sådant och det är helt omöjligt att se att det sitter på samtidigt som man får ett bättre grepp! Materialet är någon typ av film som används till rotorbladen på amerikanska stridshelikoptrar.

  Rekomenderas!

 15. iFun.se | Allt om iPhone i Sverige » Fodral: Incase Leather Fitted Sleeve skrev:

  […] en bonus, här är fodralet tillsammans med de andra fodral vi testat hittills, från vänster: Incase Protective Cover, Power Support Crystal Jacket Set, Griffin iClear och sist fodralet vi testade denna gång, Incase […]

 16. Emil Edman skrev:

  Tycker det är sjukt löjligt när nu många iphones säljer på sitt utseende så ska man sätta på nått skit ?

  Som att köpa snygga fälgar och sen sätta påå en navkapsel för att skydda dom. låt skiten bli lite repig så det syns att den är använd, så ser både min iphone, min nano och min video ut.

  Är det de att många vill att den ska se bra ut om dom ska sälja den ? för vad är vitsen med att den inte blir repig om man ändå inte ser den ?

 17. Henke skrev:

  Emil,

  VIsst köper många iPhones med utseendet i åtanke, men än fler köper med funktionerna i åtanke. Ett par stycken på 99.se har tappat sina iPhones så illa att skärmen spruckit (fallit med ett hörn neråt) och bara en sån sak kan ett bra fodral hjälpa att motverka. Så om man vill vara försiktig med sin telefon och inte köper den för att visa allmänheten att man tycker att det senaste inom multimedia är det viktigaste i världen och att man tycker om att skryta med det, kan ett fodral vara en väldigt bra investering.

  Jag har ett be.ez larobefodral till min macbook. Det är väldigt effektivt.