Fodral: iClear vs Crystal Jacket

Av Adrian Bengtson, måndag 15 oktober 2007

Vi har redan tittat närmare på iClear från Griffin och Crystal Jacket från Power Support. Detta är en liten uppföljning med några bilder av fodralen sida vid sida.

_dsc9470.jpg

Crystal Jacket till vänster och iClear till höger. Att fota genomskinliga fodral är inte helt enkelt och tyvärr hade jag inte tillgång till två iPhones, därav att det bara är tomma fodral.

_dsc9472.jpg

Fodralen har nästan identiska mått, men iClear är något högre, sett från den här vinkeln när dom ligger ner. Crystal Jacket är å andra sidan aningen längre än iClear. Det är svårt att bedöma vilket fodral som skulle vara mera hållbart.

_dsc9475.jpg

När man fäster clipsen på baksidorna blir skillnaderna större mellan fodralen.

_dsc9477.jpg

Handhavandet och funktionerna mellan fodralen är något olika. Clipset på Crystal Jacket är enklare och smidigare att sätta fast och lossa i ett bälte. Det är också enklare att ta lös fodralet ur clipset, likt ett hölster. iClear å andra sidan är gjort för att sitta kvar ordentligt, även om man ger sig ut på en joggingtur och använder det medföljande armbandet, något som clipset på iClear är designat för att fungera bra med.

Vilket fodral man väljer av ovanstående beror lite på vilken funktion man är ute efter. Vill man ha ett armband är det iClear som gäller. Vill man ha en hölsterliknande funktion är det Crystal Jacket som gäller.

Text och bearbetning: Adrian Bengtson
Foto: Samuel Bengtson, essbild.se

En kommentar till “Fodral: iClear vs Crystal Jacket”

  1. Bosse Håkansson skrev:

    Jag har haft iClear ett par dagar nu, och tycker den funkar bra. Smidig och ser sober ut.

    En nackdel är att den inte går att ha i originalstället till iPhone, utan man får stoppa in sladden manuellt så att säga. Tycker inte det är något stort problem, men i alla fall.