Firmware 2.0.2 släppt

Av Buster Eriksson, tisdag 19 augusti 2008

Under kvällen släppte Apple lite oväntat firmware 2.0.2.
Än så länge är det dåligt med information om vad som faktiskt ändrats men enligt dom första rapporterna:

 • Bättre 3G-täckning
 • Snabbare system (övergångar, scrollande, tangentbord m.m.)
 • Snabbare GPS lokalisering
 • Färre kraschar

Som vanligt vid nya firmwares rekommenderar vi att man inte uppdaterar innan mer information finns tillgänglig. Detta gäller framförallt iPhone 2G men också iPhone 3G om man vill hålla möjligheten för en framtida upplåsning öppen.

Har du uppdaterat? Lämna en kommentar och säg vad du tycker!

Uppdatering: Det *verkar* som att upplåsning och aktivering stannar kvar efter en updatering. Dock försvinner jailbreak och alla program som inte är från AppStore. Trot detta rekommenderar vi att man avvaktar.

47 kommentarer till “Firmware 2.0.2 släppt”

 1. Strindberg skrev:

  Min upplåsta iPhone 2G hade inga problem med uppdateringen. Funkar helt problemfritt utan att jag behövde låsa upp igen eller jailbreaka efteråt.

  Hade ingen Cydia innan jag uppdaterade och har det inte nu heller, saknar den inte en enda sekund.

 2. Alex skrev:

  Hoppas det inte ska behöva ta 7sek att öppna ett sms längre.. Hur kan 2.x vara så mycket segare än 1.1.4 ???

 3. Peter skrev:

  Hej.
  Jag kan också bekräfta att min förstagenerations-iPhone inte hade några som helst problem att bara uppgraderas i iTunes. Det program jag, i begynnelsen använde för att låsa upp telefonen med, är Pwnage Tool.

 4. Mathias skrev:

  Sitter här med en Iphone 3G, ej jailbreakad. Efter uppdateringen så funkar sms, tangentbordet samt kontaktlistan kanon. Laggar ej mera. Mycket bra!

 5. Danne B skrev:

  Kan bekräfta att min iPhone 2G låste sig iaf :(. Jag hade.2.0.1 och uppdaterade via itunes

 6. Gustaf skrev:

  Så jag blir av med jailbreakade program men har kvar Cyndia?

  Har en nyPwnad 2.01 2G-lur…

 7. Peter skrev:

  ”Mindre kraschar”, är krasharna mindre eller har de blivit färre ?

 8. Pung skrev:

  Har en pwnad 2G och har uppdaterat från 2.0.1 till 2.0.2 utan problem. Märker dock inga större skillnader gentemot innan. Är nog lika bra för er andra med 2G att vänta på pwnage, så ni slipper göra om uppdateringen två gånger för att få cydia och installer.

 9. Buster Eriksson skrev:

  Peter: Färre givetvis 😉

 10. daniel1210 skrev:

  Mina krashar har inte blivit mindre. Idag har det faktiskt varit jobbigare än vanligt. Jag får ofta alien-ljud (bisarrt sprakande å kraxande) och sedan bryts det.

 11. Stefan skrev:

  Min 2G lur vägrar vara aktiverad efter att jag uppdaterat i iTunes.. funkade fint, fint när jag uppdaterade till 2.0.1 men inte nu :/

 12. Jeremiah skrev:

  Sitter med en tegelsten efter att tagit min högst jävla lagligt svindyrt köpta fuckin Telia böglur och följt rådet för uppdatering från 2.0.1 till 2.0.2 ….

  Kommer ej ur DFU-läge.

  Skall jag behöva knäcka lurjävlen med knäckvara?

  ”kan ej uppdateras ett okänt fel nummer 9” eller bgt sånt.

  Skitkul!

 13. johan skrev:

  tjena de går även att göra nedgradering till 2.0.1 om man ångrar sig
  om man vill ha cydia igen

 14. martin skrev:

  Hej! Är det verkligen så att jag kan uppdatera min upplåsta 1.1.4 2G lur via Itunes utan att behöva låsa upp den igen??? Ursäkta min kanske korkade fråga. Jag har köpt min lur färdig-upplåst.
  Tacksam för svar
  M

 15. Gustaf skrev:

  Martin> nej det tror jag inte du kan göra…
  du behöver nog först få in 2.01 via Pwnage tool (guide här: http://www.99.se/uppl-sning/247450-pwnage-tool-2-0-2-guide-f-r-iphone-2g-expert-mode.html)

  sen ska det nog gå bra att uppdatera verkar det som…

 16. Tommy Björnström skrev:

  Uppgraderade min Telia 3G från 2.01 till 2.02 och fick ett nytt problem:

  Vid åter installation av ett kraschande program, Eniro, så får jag
  ”programmet eniro installerades inte eftersom du inte är auktoriserad för det på den här datorn”

  Mitt problem av avinstallera ett gmail konto finns kvar,

  / Tommy

 17. Franz skrev:

  Uppdateringen fungerade fint för mig. Upplever att kontaktlistan och SMS är snabbare.

 18. Alex skrev:

  Jag uppdaterade från 2.0.1 (2G) och körde sen quickpwn så nu har jag en cydia och installer precis som innan.

 19. Alex skrev:

  Hej,

  Sitter på en 2g 1.1.3. Är det några problem att uppdatera från 1.1.3 med quickpwn till 2.0.2 direkt? Eller måste jag först gå via 2.0.0, 2.0.1 eller några andra mellansteg som 1.1.4? Är en updatering till 2.0 att rekommendera?

  /Alex

 20. Alex skrev:

  Alex>
  Jag tycker du ska börja med 1.1.4 och sen gå till 2.0.1.
  2.0.2 är ju inte officiellt hackad än.

 21. Gustaf skrev:

  quickpwn är det något som finns till mac också? och alltså för oss som redan pwnat en gång?
  I know jag kan söka…men frågar först.

 22. Alex skrev:

  Men vad spelar det egentligen för roll om jag först går via 1.1.4? Hur gör jag det smidigast om jag måste detta?

 23. Hugo skrev:

  Spelar ingen roll om du går via 1.1.4 eller direkt till 2.0.1.

 24. Alex skrev:

  Hur upplever ni funktionen i 2.0? Vissa säger att mjukvaran är fruktansvärt seg och att många program krashar, anser ni det vara värt att uppgradera?

 25. Olof skrev:

  Alex: det där är inte en fråga som har med nyheten att göra direkt, utan hör mer hemma i forumet. Du får förmodligen bättre svar där än i dessa kommentarer!

  (Jag upplever typ inga krasher, 2.0.1 är inte segare än 1.1.* var, det finns massor trevliga program i app store men inte alls många i cydia/installer. Du kan utan problem använda winpwn/pwnage tool direkt till 2.0.1, men vänta ett par dar så går det nog direkt till 2.0.2 också.)

 26. Manou skrev:

  Denna uppdatering skulle lösa en del problem, och delvis lyckas med den verkar ha skapat en del oxå. Mer info finns här: http://www.din-it-kunskap.com/2008/08/21/apple-har-slappt-iphone-firmware-202/

 27. Soft skrev:

  Installerade direkt och menyerna känns efter nått dygns användande faktiskt lite snabbare.

  Är skönt att nu med en ”äkta” iPhone 3G kunna uppdatera direkt när det släpps.
  Tycker synd om alla som går och väntar med att uppdatera på grund av jailbreak/upplåsning och annat ”begränsande” nu när den finns i Sverige 🙂

 28. Marcus skrev:

  Har en 3g uppdaterade via itunes sen quickpwn så nu sitter man med en jailbreakad 2.0.2 3g telefon med cydia +installer

 29. Apple har släppt iPhone firmware 2.0.2 | skrev:

  […] bloggar om iPhone Firmware 2.0.2: iPhoneinfo, ifun, iPhoneSverige, iFonkoll, […]

 30. johan skrev:

  dev theam har släppt en jailbreak till iphone 3g 2.0.2 http://blog.iphone-dev.org/

 31. shoe skrev:

  @Marcus,

  jag provade samma sak med min 2G iPhone igår. Dvs 1.0.1 -> 2.0.1 (med PwnageTool) därefter 2.0.1 till 2.0.2 (med iTunes). Allt bra så långt. Men desvärre går fungerar det inte att få in Cydia + Installer med QuickPwnGUI. Den startar ok, men DOS-fönstret försvinner och jag skymtar ”Failed” innan den dör.

  Telefonen fungerar dock fin fint med 2.0.2 (utan Cydia & Installer).

  Någon idé?

 32. Acke skrev:

  Har upptäckt en ny feature som dök upp i antingen 2.0.1 eller 2.0.2 (kanske fanns i 2.0 den installerade jag aldrig). Nu sorteras alarmen i tidsordning till skillnad från tidigare när de sorterades efter när de lades till. (mycket bra ändring)

 33. Erik JKPG skrev:

  Låste upp min 2g-lur i iTunes från 2.0.1 till 2.0.2

  Inga problem whatsoever.. clydia försvann, men det skiter jag i.. Iställer är telefonen betydligt mycket snabbare och flyter på som en tvål mellan program, adressbok och textmeddelanden.. Min var nämligen riktigt seg i 2.0.1

  Happy joy!! Tack för tipsen iFun 🙂

 34. Mackan skrev:

  Jag vet att detta inte har något med denna tråden att göra, men tänkte att jag bara kunde få svaret här!

  Jag har fått en buckla på min iphone”ingen 3g telefon” precis där man ”slår på telefonen” så den är helt intryckt där.
  Hur går jag till väga om jag vill ha ett nytt? köpt den i Tokyo så det är inte så lätt att ta det på garantin.
  Finns det någon sida som säljer original skal?
  Tack på förhand!

 35. stm skrev:

  Mackan:
  http://www.dvdirect.net/products_hardware_1.asp?action=2008-03-12_14:34:53_Iphone

 36. Peter skrev:

  Lite OT men jag undrar om någon vet vilken firmwareversion nya iPhones 8 och 16 GB levereras med om man köper den i en Teliabutik i Sverige?

  Går det förresten att köpa utan att ställa sig i någon kö?

 37. Alex skrev:

  Peter,
  Spelar versionen någon roll? Du kan ju bara nedgradera om du vill..
  Och det ska finnas iPhones på lager nu igen läste jag nånstans.

 38. Peter skrev:

  Ja, det är klart det är viktigt. Om jag förståt allt rätt så jobbar iPhone Dev Team i nuläget enbart med att försöka låsa upp iPhone OS 2.0.0’s baseband och skulle först börja bearbeta de andra versionerna om de lyckades knäcka den första.

  Telia och TeliaSonera är ingenting jag vill förknippas med.

 39. Philip skrev:

  Hej alla!

  Vet att detta inte riktigt hör hemma här men är det någon som vet om det går att köra samma hack på 2.0 softwaren vad beträffar knappar för åäö på tangentbordet?? Vet att det går att hålla in a och o osv för att få åäö på tangentbordet. Men det går mycket snabbare när det finns riktiga tangenter. Trivs bra med det och vill helst inte uppdatera till 2.0 för än detta finns som möjlighet.

  Super tacksam för svar!
  /P

 40. Daria skrev:

  min 2G med 2.0.2 höll i två dagar har inte bra att säga om den uppdateringen.. har nu bytt till 1.1.4 och det fungerar jätte bra. den är snabb och jag kan ha svenskt tanientbord i det. jag tycker inte att ni ska uppdatera era 2G telefoner till 2.0.2 än

 41. Fredrik skrev:

  Hej!

  Köpte nyss en Iphone 16GB i Grekland. (Här säljs den av Vodaphone) Aktiverade den med mitt svenska Telenor och allt funkar som de ska!!! 🙂 Finns de intresse kostar 16GB 6300:-. Skicka ett mail om ni är intresserade till iphone@billigakonsoler.se

  Mvh Fredrik

 42. Erik skrev:

  Daria, har du någon bra guide för att gå från 2.0.2 till 1.1.4 ? Antar att man måste nedgradera iTunes bland annat… tacksam för hjälp!

 43. Daria skrev:

  ————————————————————————————————-
  Daria, har du någon bra guide för att gå från 2.0.2 till 1.1.4 ? Antar att man måste nedgradera iTunes bland annat… tacksam för hjälp!
  ————————————————————————————————-

  det finns en guide på ifun.se den använde jag. men fungerade inte på min men jag ladda ner 1.1.4 ristor filen och körde den i itunes och sedan fick jag låsa upp den med ziphone men prova den här guiden först. https://www.ifun.se/guide-20-till-114/

 44. Henrik skrev:

  Hej,

  Jag har uppdaterat min iPhone 2G till 2.0.2 via pwnagetool. Fungerade hur lätt som helst.
  Dock stött på ett problem i att lösenorden till mina mailkonton (gmail, mobileme) ej lagras, oavsett om jag skriver in dem gång på gång.
  Har någon annan stött på ngt liknande och i så fall, förslag på lösning?!?
  Tacksam för hjälp!
  Cheers!!

 45. Magnus skrev:

  Hej
  Vet någon någon bra webbplats man kan få:
  – Tips och tricks: T ex liknande det jag nyss lästa att om man håller inne a eller o kan man få å, ä och ö.

  Vet vidare någon hur man ger feedback till apple, så att de kan justera ologiska men enkla tillkortakommanden som finns i de olika grundapplikationerna i deras nya uppdateringar.

  MVH

  Magnus ( I stort nöjd med min 3G)

 46. alexxx skrev:

  hej , jag undrar om det är möjligt att uppgradera i itunes från 1.1.4 till 2.0.2. Och sedan köra quickpwn?

  MVH
  alexxx

 47. John skrev:

  Hej! Jag sitter med både en 2G och en 3G här. Har just uppdaterat båda till 2.0.2 i iTunes. Nu har båda två låst sig och jag skulle gärna vilja veta hur jag låser upp dom igen till fungerande form. Tacksam för hjälp!