Firmware 2.0 ute nu!

Av Adrian Bengtson, torsdag 10 juli 2008

Uppdatering 11 juli: Nu är det officiellt släppt, firmware 2.0 har börjat dyka upp i iTunes för en del, dock ej alla. Länken är dessutom ändrat något jämfört med den från igår, vi har uppdaterat vår firmware-sida med ny korrekt länk.

Folk med mycket tid på sina händer har bevakat Apples nedladdningsservrar i väntan på firmware 2.0 och alldeles nyss hittades det för iPhone, inte helt oväntat eftersom lanseringen av det är planerad till imorgon.

Vi har uppdaterat vår sida med firmware-länkar för den som vill ladda ner firmware 2.0 separat. Observerar att innan det kommer ut en fungerande upplåsning kommer firmware 2.0 troligen låsa din iPhone, så vänta med uppdateringen tills mer fakta kommer ut.

iPhone Dev Team kommer troligtvis att publicera en ny version av PwnageTool på sin blog snart, antagligen redan idag.

Apple har publicerat en guide för uppdatering till 2.0 och en intressant del i det hela är att till skillnad från tidigare uppdateringar så kommer hela telefonen raderas och därför behöver iTunes ta en fullständig backup av telefonen. Detta kräver i sin tur ledigt diskutrymme motsvarande telefonens minnesstorlek:

Normally if you choose to update, the iPhone or iPod touch software is updated but your settings and media are not affected. If your device currently has a software version prior to 2.0 (1.x) and you are updating to software version 2.0 or later, all data on your device will be erased in order to perform install the new software. In this case, iTunes will offer to create a one-time media backup of your device depending on what content is on your device and what content is stored in the iTunes Library you are connected to. You should ensure that you have enough free space on your Mac or PC to accommodate a backup that matches the capacity of your iPhone or iPod touch (4 GB, 8 GB, 16 GB, or 32 GB) if you proceed with the this backup.

Detta borde betyda att en uppdatering till 2.0 kan ta rätt mycket tid eftersom flera gigabyte med data sak flyttas fram och tillbaka.

27 kommentarer till “Firmware 2.0 ute nu!”

 1. Oscar skrev:

  Hm, om jag idag har en första gen iphone med telia, och uppdaterar till 2.0 via itunes, så ”borde” det väl fungera även efter uppdateringen iomed att det är telia som säljer dom i Sverige tex ?

  Correct me pls !

 2. robert skrev:

  Jag tror som dig, men vågar inte testa 😉

 3. davve skrev:

  Det är ju bara att testa, det värsta som kan hända är att du får lägga in 1.1.4 igen.

  Jag skulle testa, men sitter på jobbet så det går icke.

 4. Oscar skrev:

  e ju lite disco köra en update och det inte skulle funka, basebandet blir ju rätt fett uppgraderat och e lite halvsvårt o få tillbaka

 5. Adrian Bengtson skrev:

  Oscar: det är en bra fråga, jag har en tråd igång på 99.se om just detta. Hittills är folk skeptiska till att det skulle gå.

 6. Timmy skrev:

  Let the hacking begin. 🙂

 7. Oscar skrev:

  Tack Adrian!

 8. frazze skrev:

  Jag tror att det står och faller med en korrekt aktiverad iPhone. Samma sak gäller utveckling med Xcode och debuggning. Hanteringen kollar mot en databas hos Apple om telefonen är korrekt aktiverad.

 9. Kristoffer skrev:

  Hallå!! Var på apple’s hemsida kan man ladda ner nya iphone software 2.0 för gamla iPhone?

  Enligt denna nyhet ska den ju vara ute nu! Men jag vill inte ladda ner den från iFun, jag vill ladda ner från Apple… men vart är den???

  Tacksam för snabbt svar!!!

 10. Adrian Bengtson skrev:

  Kristoffer: Om du ägnade dig åt att titta lite på länken istället för att för att slå rekord i antalet utropstecken och frågetecken så skulle du se att länken på vår firmware-sida inte går till iFun, den går till Apples officiella nedladdning, det är samma länk som t.ex. MacRumors och alla andra sajter skrivit om. Vi har inga sådana filer här, det är Apples filer och vi bara hänvisar till var Apple lagt ut dom.

 11. Kosse skrev:

  Oooh…

  Då är det bara att vänta på ”upplåsning” då, så kan man leka lite med phonen sen då… Längtar…

 12. Micke skrev:

  Någon som vet hur man gör för att uppdatera sin gamla iPhone med 2.0?

  Filen/mappen är nedladdad och klar men hur gör man sen?

 13. Alex skrev:

  Tja jag har en sak att säga ni är bäst man hittar allt här känns bra keep up the good work

 14. Adrian Bengtson skrev:

  Micke: Du vet om att din telefon kommer att bli helt låst om du gör det, men du vill ändå göra det?

 15. Micke skrev:

  Jag har inte låst upp min telefon som ni har gjort! Jag köpte min i Frankrike och lät de låsa upp den via Apple, dvs. Lagligt

 16. Hasse skrev:

  Lucky you, Mike!! =)

 17. Adrian Bengtson skrev:

  Micke: Ah, då borde du kunna uppdatera i så fall. Du går tillväga precis som tidigare, ladda hem filen, se till att inte packa upp den, ta bort zip-ändelsen ifall du fick en sådan, klicka på Uppdatera (eller Återställ) i iTunes med alt eller shift nere (beroende på plattform) och leta reda på din firmware-fil. Behöver du mer hjälp, kolla gamla guider. Och jag garanterar förstås inte att det fungerar 🙂

 18. Micke skrev:

  Tack så hemskt mycket för hjälpen Adrian!

  Min iPhone med 2.0 fungerar perfekt! 😀

 19. iRalp skrev:

  Big Bang? http://gizmodo.com/5023971/iphone-os-20-unlocked-yes

 20. Björn skrev:

  YESSSSSSS!!!!

  Bara att åka ner o köpa en olåst då i Grekland, Italien, Schweiz eller Frankrike.

  Skulle den mot förmodan ändå inte fungera här, så går det ju uppenbarligen att låsa upp!

  499€ för en olåst 16GB modell kan väl tyckas vara ett helt ok pris!

 21. Adrian Bengtson skrev:

  Det finns tecken på att detta firmware kanske inte är det slutgiltiga firmware 2.0. MacRumors har t.ex. fått ta bort länken från sin artikel efter påtryckningar från Apple. Så det kan nog vara en god idé att vänta lite till.

  (Dock: Länken hittades i den XML-fil som är till för iTunes, så det rimliga är fortfarande att det är den rätta versionen, det vore osannolikt att Apple skulle lägga upp en länk där som inte är tänkt att användas. Men det är ändå en god idé att vänta ett tag.)

 22. Adrian Bengtson skrev:

  Björn: Att låsa upp firmware 2.0 på en gammal iPhone och att låsa upp en ny iPhone 3G är två olika saker. Att det går på den gamla betyder inte att det automatiskt går på den nya iPhone 3G också.

 23. iFun.se » Firmware 2.0 officiellt ute nu skrev:

  […] finns firmware 2.0 ute officiellt och det är inte exakt samma fil som hittades igår. Vi har uppdaterat vår firmware-sida med korrekt länk. Den offciella versionen har börjat dyka […]

 24. iPhoneFeeds » Firmware 2.0 officiellt ute nu skrev:

  […] finns firmware 2.0 ute officiellt och det är inte exakt samma fil som hittades igår. Vi har uppdaterat vår firmware-sida med korrekt länk. Den offciella versionen har börjat dyka […]

 25. Henrik i Långsele skrev:

  Ok helgen e räddad: pwng kommer inte släppas i helgen så alla som sitter å väntar: ta helg! Klipp gräset, måla stugan, njut av ölen, whiskyn och vännerna och vila upp dig inför nästa veckas eventuella efterlängtade programsläpp!

  Ha det!

 26. Dillon skrev:

  Var man kan låsaup Apple iphone 16Gb(Den är låst ATNT operatör i USA) i Stockholm. Jag vill ha address och telefon nr. Tacksam Om någon kan hjälpa mig.

  MVH

  Dillon

  rafiul@hotmail.com

 27. Rickard Petterssons Blogg skrev:

  iPhone 2.0 firmware har kommit up på Apples servrar…

  Ingen officiell release har skett ännu men det finns dem som suttit och grävt i Apples servrar för nerladdning av firmware mm och har nu hittat att firmware 2.0 har släppts. MacRummers varnar dock att om man har en upplåst iPhone ska man nog inte insta…