En miljard nådd nu

Av Adrian Bengtson, torsdag 23 april 2009

miljarder-tack

Nu är nedräkningen över, iPhone och iPod touch-användare världen över har nu laddad ner över en miljard program och spel från App Store.

Vem som vunnit de fina priserna kommer snart att presenteras på Apples nedräkningssida.

Man kan lugnt säga att App Store är den verkliga ”killer application” för iPhone OS-plattformen, och den har visat sig vara precis så framgångsrik som vi anade att den skulle bli.

App Store är långt ifrån perfekt, det är en hårt kontrollerad miljö där Apple bestämmer över alla detaljer och där det tar minst en vecka att få ut en uppdatering. Det går inte att provköra ett program utan att köpa det. Osv. Men fördelarna överväger nackdelarna med råge.

Apple har med App Store och iPhone/iPod touch skapat en marknad och en plattform där utvecklare kan skapa och sälja program på ett enkelt sätt och användarna kan köpa och ladda ner program på ett enkelt sätt. Resultatet av detta är en explosion av program och nerladdningar som både gynnar användarna och utvecklarna.

Ändå är detta bara början, redan med iPhone OS 3.0 kommer helt nya möjligheter för utvecklarna vilket gör att sommaren och andra halvan av detta år kommer att bli mycket intressant (då har vi garanterat en ny iPhone-modell dessutom).

Uppdatering: Nu har Apple presenterat vinnaren, det blev 13-årige Connor Mulcahey från Connecticut, USA som tog hem hela paketet innehållandes 10 000 dollar i presentkort på iTunes Store, en 32 GB iPod touch, en Time Capsule och en 17-tums MacBook Pro.

4 kommentarer till “En miljard nådd nu”

 1. Oden skrev:

  Småroligt att miljarder var felstavat när bilden togs =)

 2. Adrian Bengtson skrev:

  Oden: Ha ha, det tänkte jag aldrig på, även om jag brukar se sådant rätt fort. Inte helt ovanligt när det gäller Apple faktiskt, när nya produkter lanseras på Apple Store har det hänt mer än en gång att det sett tokigt ut i den svenska översättningen.

 3. Flameboy skrev:

  Skönt att Apple tagit aktiv ställning till våra skattelagar i sverige, och att om vinnaren är från sverige ska denne slippa vinstskatt:

  ”If the potential winner is a resident of Sweden, in order to be declared the winner, he or she must correctly answer, without assistance of any kind, a mathematical skill testing question, to be administered by telephone.”

  Med detta sagt är det inte ett tur-lotteri, smart Apple!

 4. Wippen skrev:

  Ja, det var ingen liten vinst den där 13-åringen fick! JÄVLAR I MIG VAD JAG BLEV AVUNDSJUK NU!!!