Direktaktivering av 1.1.3 med ZiPhone

Av Adrian Bengtson, måndag 11 februari 2008

Aktivering och jailbreak av 1.1.3 blev alldeles nyss otroligt enkelt. Hackaren Zibri, som både är känd och ökänd för den som hängt med, släppte idag ZiPhone. ZiPhone är ett program som kan genomföra aktivering och jailbreak av en 1.1.3-telefon, oavsett om den är ny eller inte, utan att man behöver nedgradera telefonen först! Dessutom kan det låsa upp telefoner med nya bootloadern.

Jag testade precis ZiPhone på en 1.1.1-telefon som jag uppgraderat till 1.1.3 i iTunes, dvs så att den både fått in senaste firmware och senaste baseband. Tyvärr fungerade inte ZiPhone för mig i Mac OS X 10.4, men i Windows XP fungerade det bra.

Man måste para telefonen med iTunes först och sedan köra programmet. Programmet körs från Kommandotolken i Windows, i mitt fall ziphone.exe -j -a för att genomföra jailbreak och aktivering. När programmet hittat telefonen stänger man av den och startar den igen med Home-knappen nere, så den startar i återställningsläge, då kör programmet vidare (även fast iTunes startar i bakgrunden) och man får vänta ungefär 45 sekunder. Sen har man en aktiverad och jailbreakad 1.1.3-telefon!

Det kommer garanterat att skrivas om detta rätt mycket framöver, med bra guider osv, vilket kan vara värt att vänta på då det var lite krångligt att få igång (som att man måste köra det från en kommandorad med speciella flaggor). Men tills vidare kan jag i alla fall bekräfta att det fungerar för aktivering och jailbreak. Glöm bort hela nedgraderingsbiten i fortsättningen!

ZiPhone kan även låsa upp telefoner med nya bootloadern, dvs OOB 1.1.2 och 1.1.3, men det är inget vi hunnit testa ännu. Kolla in Hackint0sh-tråden för att se vad andra säger om den biten.

Zibris blogg: ZiPhone !

Tråd på Hackint0sh: The ZiPhone

Uppdatering: Guider finns nu hos iClarified:

How to Unlock Your iPhone with ZiPhone (Windows)

How to Jailbreak Your iPhone with ZiPhone (Windows)

Uppdatering 2: Zibri har uppdaterat ZiPhone: ZiPhone Updated !

Uppdatering 3: Mac-guide hos iClarified:

How to Unlock Your iPhone with ZiPhone (Mac)

Uppdatering 4: Ny version: ZiPhone 1.1 OUT. (mac version too !) (link fixed)

Uppdatering 5: Kolla in iJailbreak, typ ZiPhone för Mac: ijailbreak.com

Uppdatering 6: Ny version: ZiPhone 2.0 !!! (game over!)

Skrivet av Adrian Bengtson

272 kommentarer till “Direktaktivering av 1.1.3 med ZiPhone”

 1. iFun.se | Allt om iPhone i Sverige » iPhone-notiser lördag 16 februari skrev:

  […] som han enligt uppgifter stulit från Dev Team och släppte allting i ett program som heter ZiPhone. ZiPhone gav oss en extremt enkelt metod att genomföra aktivering, jailbreak och – om man hade en […]

 2. Granen skrev:

  Hej!

  Hur låser man upp en splitterny 1.1.3 OOB med ZiPhone?

  Måste jag gå in i iTunes och återställa även fast det är 1.1.3 OOB?

  Eller ska jag köra ZiPhone direkt? Och efter ZiPhone, inget mer?

 3. Fredrik skrev:

  Okeeej.. nu börjar jag få damp på detta :p min iPhone är en 1.1.2 OOB med BL 4.6. restora och uppgradera till 1.1.3 genom iTunes.. körde ZiPhone med -a -j -u men detta gjorde bara att telefonen blev jailbreaked och activated.. gjort detta 2 ggr.. eftersom det inte funkade att låsa upp med detta testade jag GeoHot unlock från installer.. men detta programmet kör också klart utan att låsa upp telefonen.. någon som kan hjälpa? vill inte ha iPhone som funkar som en iPod 🙁

 4. Nicke skrev:

  jag lyckas inte utan får detta meddelande (mac), vad betyder det?

  Loading zibri.dat.

  i386

  Searching for iPhone…

  dyld: lazy symbol binding failed: Symbol not found: _sleep$UNIX2003

  Referenced from: /Users/nilsnorberg/Desktop/ZiPhone/./ziphone

  Expected in: /usr/lib/libSystem.B.dylib

  dyld: Symbol not found: _sleep$UNIX2003

  Referenced from: /Users/nilsnorberg/Desktop/ZiPhone/./ziphone

  Expected in: /usr/lib/libSystem.B.dylib

 5. Niklas Brunberg skrev:

  Granen skrev:

  Hej!

  Hur låser man upp en splitterny 1.1.3 OOB med ZiPhone?

  Måste jag gå in i iTunes och återställa även fast det är 1.1.3 OOB?

  Eller ska jag köra ZiPhone direkt? Och efter ZiPhone, inget mer?

  Se guiden som antingen följer med Ziphone, finns på iClarified och andra ställen för hur du gör. Du ska inte behöva återställa den eftersom den redan är 1.1.3.

  Nicke skrev:

  jag lyckas inte utan får detta meddelande (mac), vad betyder det?

  Loading zibri.dat.

  i386

  Searching for iPhone…

  dyld: lazy symbol binding failed: Symbol not found: _sleep$UNIX2003

  Referenced from: /Users/nilsnorberg/Desktop/ZiPhone/./ziphone

  Expected in: /usr/lib/libSystem.B.dylib

  […]

  Använder du Mac OS X 10.4 (Tiger)? Har sett problemet komma upp flera gånger här på fun och på några andra ställen, har inte kunnat återskapa problemet här (kör 10.5 Leopard) eller lösa på distans.

 6. Mannen skrev:

  Vad händer om jag måste återställa min redan upplåsta iphone till fabriksinställningar.

 7. Andy N skrev:

  Tja! Jag ska nu uppdatera min kära Iphone 1.1.1 till.1.1.3 jag undrar bara om kontakter, musik, anteckningar, sms, m.m försvinner då?????

 8. Fredrik skrev:

  Hallå.. sedan detta inte verkar fungera för mig vill jag nu nedgradera min telefon till 1.1.1 och sedan köra GeoHots Unlock därifrån. nån som kan berätta för mig hur man nedgraderar? :/

 9. Mannen skrev:

  Finns det någon risk med att uppgradera till 1.1.3?

 10. Martin Gustavsson skrev:

  Hej,

  Läste på macrumors att Ziphone 2.4 nedgraderar bootloadern automatiskt till 3.9 istället för att ha kvar 4.6, är detta bra ?

  //Martin

 11. Adrian Bengtson skrev:

  Martin Gustavsson: Om det fungerar utan problem är det nog rätt bra. Den gamla bootloadern tillåter att man skriver om baseband som man vill och därmed kan man ha rätt baseband till 1.1.3. Om det går snett i själva nedgraderingen av BL så kan man ha en riktigt riktigt brickad telefon. Jag har inte läst på så mycket om just detta, men jag tror det verkar fungera för folk. Är faktiskt lite sugen på att testa det själv på en OOB 1.1.3-telefon.

 12. Martin Gustavsson skrev:

  Adrian:

  Gäller detta endast på OOB 1.1.3 telefoner ?

  //Martin

 13. boule skrev:

  ZiPhone nedgraderade min baseband till 04.02.03G Men annars fungerar den perfekt har inte märkt av något förutom att jag behövde installera Community Sources för att kunna ladda ner några paket via installern.

 14. boule skrev:

  Glömde nämna att jag har en 1.1.3 OOB-telefon.

 15. Mannen skrev:

  Finns det någon risk med att uppdatera en 1.1.2 till en 1.1.3?

 16. Fredrik skrev:

  Om det är någon som kan detta med ZiPhone bra så hjälp mig snälla! Detta är mitt problem: Jag köpte en 1.1.2 OTB som var jailbreaked. Restora och uppgradera denna till 1.1.3 och körde ZiPhone 2.4. Det enda som hände var att min BL nedgraderades till 3.9 samt att telefonen blev activated och jailbreaked, men inte unlocked (hur nu det går ihop? : /). har testat detta ett antal gånger, genom commandline och med användning av Zibri’s GUI, har testat att göra alla steg separat också men lyckas fortfarande INTE unlocka min telefon (allt funkar utom telefonen, det står ”Locked SIM” ”Låst SIM” uppe i vänstra hörnet).

  Någon som kan hjälpa mig?

  // Fredrik

 17. Andreas skrev:

  Hjælp. iPhonen ær helt frusen.

  Jag føljde instruktionerna i Ziphone och valde Unlock, Activate och Jailbrake. Pløtsligt popade windows upp flera gånger att den hittade en iPhone och sedan hænde ingenting. iPhonen har frysit med apple logon på. Resetar jag den genom att hålla nera power knappen och home knappen så fortsætter den att vara i ”fryset” læge, dvs apple ikonen syns hela tiden.

  iTunes kan inte heller se iPhonen alls længre, och inte windows heller. Ær det någon som vet hur jag kan resetta iPhonen?

  Som det ær nu så verkar den helt død. 🙁

  /Andreas

 18. Andreas skrev:

  Ok, jag fick den att fungera nu genom att hålla ner home knappen nær jag satte ner den i dockan. Fiffigt.

  /Andreas

 19. Johan skrev:

  Jag fick ett problem med min telefon efter att använt ZiPhone. Alla spår kontakter osv försvann men det är helt ok, det fixar jag igen. Däremot så finns det 2,44gb ÖVRIGT på min iPhone när jag dockar den till iTunes. Hur får jag bort detta?

 20. Magnus skrev:

  Låste upp min Iphone via iclarified funkade klockrent MEN när jag ska installera bsd subsystem så får jag efter 3/4 ett felmeddelande, download package failure, nån som har något tips?

  Har inte Wifi hemma så jag åkte iväg med telefonen till en hotspot där jag hade ett öppet nät.

 21. Claes Söderberg skrev:

  Har kört Ziphone 2.5 i min 16 GB-modell – den är nu upplåst – sen har jag kört swephone så att den är på Svenska.

  Men

  Jag får inget nät för mitt teliaabonnemang! Har försökt med anysim 1.1.3 och 1.3

  Hur gör jag?

  Tacksam för hjälp så att jag kan skrota min SonyEriksson …

  Claes

 22. Jeppe skrev:

  Hej!

  Det var väldans vad detta verkade komplicerat…

  Jag har en Laptop, Vista och en sprakans ny Iphone från staterna. För mig som inte är så jätteintresserad och halvdåligt insatt så verkar det svårt att välja ”rätt metod” att låsa upp och jailbreaka sin telefon… ZiBris, geohots, Iclarified mm mm, vad väljer man egentligen?

  Ingen som bor i Borås området med omnejd, är insatt i detta och kan tänka sig hjälpa mig med allt detta mot en slant i ersättning?

  Känner spontant att det mycket pengar att äventyra och frammförallt magont ooch frustration om man inte får det att funka direkt…

  //J