Dagens tips: Services för iPhone

Av iFun, fredag 5 oktober 2007

Nästan allra längst ner i Installer hittar du Services – ett litet program som ger dig full kontroll över EDGE/GPRS, Bluetooth, Wifi och SSH. Genom enkla On/Off knappar kan du stänga av tjänster som inte används. Stäng av SSH när du inte behöver ansluta personligen – det ökar säkerheten. Stäng av EDGE när du inte använder det och spara sköna kronor på telefonräkningen. Bluetooth drar batteri i onödan om du inte använder det.

Dagens tips: Installera Services och spara både batteri & pengar!

Inga kommentarer till “Dagens tips: Services för iPhone”

 1. Peter skrev:

  hej

  har använt detta program i ett par dagar, men dag så märkte jag att EDGE symbolen kommer upp fast att jag har stängt av den i detta program,,, någon som vet varför, mycket irriterande iallafall… Skall man fylla i något annat under EDGE inställningar för att inte få upp så att den laddar ner via GPRS. vill ju helre att den tar via WLAN.

  Mvh Peter

 2. bjornstrom skrev:

  På min tjejs telefon finns det två SSH on/off rutor som agerar oberoende från varandra. Fast Open SSH finns ju bara i en installation. Undrar vilken av knapparna som fungerar? 🙂

 3. Johannes skrev:

  Bra funktion, men varje gång jag slår på eller stänger av EDGE är jag tvungen att slå pincoden till mitt SIM. Ska det va så?

 4. Jacob Tallberg skrev:

  Om man stänger av edge, stänga gprs också av då? Vore bra att veta innan jag lägger in inställningarna från Telia.

 5. Flat skrev:

  Iphonen skiljer bara på Wifi och Edge. Beroende på vilket operatör du använder kan du utnyttja edge eller Gprs kapaciteten i nätet. Iphonen gör dock ingen skillnad på dessa nät. Så om du stänger av Edge kommer du inte heller få tillgång till GPRS.

 6. jonte skrev:

  bluetooth går ju att stänga av utan detta tillägg …

 7. Philip skrev:

  Jag hittar inte programmet services i Installer. Måste jag lägga till någon speciell source?

 8. Tobias skrev:

  Mycket bra applikation! Synd bara att Summerboard (och därmed hela desktopen) ballar ur när man stänger av Edge.. vilket gör att man måste starta om telefonen… nån som har samma problem?

 9. Gunnar skrev:

  Jag kan ej ladda ner services.

  Det står (package file size mismatch!)

  Vad beror det på?

 10. Gunnar skrev:

  Nu har jag lyckats ladda ner services, men jag fickk 2 st av-på knappar för SSH ?

  Jag lyckas ej få utgående mail att fungera, har egen domän one.com

  inst. laddades ju in i iphonen vid synkning, men jag kan bara ta emot mail ej skicka?

  Vad göra?

 11. Helen skrev:

  Detta låter som ett jättebra program, men var hittar jag det?

  Snälla hjälp mig.

  🙂 Helen

 12. Thomas skrev:

  Hej Jag har inte services i min iphone. Var hittar jag den o hur installerar jag den?

  thomas

 13. Kristofer skrev:

  Se till att ni har AppTapp Installer installerat på telefonen och att ni installerar Community sources i AppTapp i eran telefon. Då borde Services ligga nästan allra längst ner i listan över installerbara program i AppTapp.

 14. Christensen skrev:

  Tips för alla:

  Ladda ner applikationen Dock (nyaste version 2.06). Om eran summerboard försvinner såsom den kan göra med Services applikationen, kan du starta om summerboard genom Dock. Applikationen installerar en liten sol liknande figur i nedre högra hörnet, och en stilig meny kan användas genom den.

  Lätt som en plätt att starta om summerboard eller hitta sin installer.app om något råkar bugga eller paja 🙂

  –Christensen

 15. Mr.A skrev:

  SSH är något som inte dyker upp på min telefon. Är detta något som inte är aktuellt för firmware 1.1.1 ? Isf bör det tilläggas på sidan.

 16. Vikor skrev:

  hej tänkte på en sak alla är ju så rädda om räkningen med edge men självhar jag telenor som ej stödjer detta behöver jag vara rädda att den skenar iväg då? lr kör den auto gprs??

 17. Toobe skrev:

  jag hittar services o d där,kan stänga av o på bluetooth, men bluetooth’en hittar aldrig nån annan? vad beror det på`? :S

 18. Anders Nilsson skrev:

  Jag har laddat ner detta och stängt av Edge. Men när jag går in i inställningarna igen är Edge på igen.

  Den visar först att det är avstängt men verkar sedan aktivera det igen….

  Någon som vet vad felet är?

 19. Anna skrev:

  Hej!

  Jag har samma problem som fler andra här, när jag avaktiverar Edge måste jag låsa upp simkortet, när jag sedan går in i inställningarna är Edge påslaget igen. Vad göra?

 20. David skrev:

  Hej!

  Jag undrar bara varför inte mitt vanliga BT headset inte fungerar med min Iphone och var kan jag hitta firmwire program.

  Tack på förhand

  Mvh David