blacksn0w utlovar upplåsning av 3.1.2

Av Adrian Bengtson, söndag 1 november 2009

Om hackaren Geohot håller vad han lovar – och det brukar han – kommer han att släppa blacksn0w den 4 november, ett verktyg som påstås kunna låsa upp iPhone 3G och 3GS som uppdaterats till 3.1.2.

Hittills har det enda sättet att låsa upp iPhone OS 3.1.2 på iPhone 3G och 3GS varit att uppdatera från 3.0.x med en specialhackad firmwarefil för att undvika uppdatering av baseband. Alla som uppdaterat sin iPhone 3G/3GS till 3.1.2 på vanligt vis med iTunes har fått ett baseband (version 05.11.07) som i dagsläget inte går att låsa upp.

Vad Geohot nu påstår sig ha hittat är ett sätt att låsa upp baseband 05.11.07, det vill säga det baseband man får med 3.1.2. Onsdagen den 4 november kommer blacksn0w att släppas på blackra1n.com. Enligt Geohot stödjer det även ”hacktivering”, dvs ett sätt att komma runt Apples aktivering av iPhone.

Som vanlig gäller en sund skepsis mot verktyg som inte släppts, även om Geohot är en erkänt duktig hackare som tagit fram flera viktiga iPhone-upplåsningar och jailbreak tidigare. Är du idag beroende av upplåsning till din iPhone 3G/3GS gör du klokt i att vänta med att uppdatera till iPhone OS 3.1.2 innan blacksn0w är släppt och folk rapporterar att det fungerar.

Geohot tar också upp att de som säljer upplåsningar till iPhone är lurendrejare och bedragare. Han namnger speciellt Jody Sanders som även Dev Team tidigare har namngivit. Det har visat sig att de som säljer upplåsningar bara tar verktygen som Dev Team och Geohot tagit fram och paketerar om dom och tar betalt för det. Geohot understryker att alla jailbreak och upplåsningar från honom och Dev Team är helt fria. Så håll er borta från de som försöker sälja upplåsningar.

13 kommentarer till “blacksn0w utlovar upplåsning av 3.1.2”

 1. Henric skrev:

  Geohot har alltid varit en riktigt duktig hacker 🙂 Han tar fram verktyg som är mer lättanvända än devteam. Hans blackra1n är ju grymt eftersom man inte behöver lägga in någon ipsw utan programmet jailbreakar alla olika programvaror både itouch o iphone 2g/3g/3gs. Däremot framgår det ju att Geohot är väldigt lat, hoppas bara att han fortsätter med att utveckla sina projekt som han påbörjar 🙂

 2. Johan skrev:

  Som Henric skrev verkar snubben vara lite slö .. Jag menar; han sa först att en upplåsning av baseband 05.11.07 skulle ta lååång tid, men när Jody Sanders som det skrevs om i artikeln erbjuder Geohot $10,000 går det på ett kick 🙂
  http://appadvice.com/appnn/2009/10/geohot-did-it-again-05-11-07-unlock-coming-in-5-days/

 3. Peter skrev:

  Tack för första och bästa förklaringen på vad blacksnow är. Kommer skriva ett inlägg ikväll med ref till din sida!
  Tack! 🙂
  MVH Peter
  http://www.dailyiphone.se

 4. pomeroy skrev:

  Najs! Skall bli kul att äntligen få låsa upp telefonen jag köpte till min flickvän! Can’t wait!

 5. Jailbreak – blacksn0w från GeoHot | Daily iPhone - ajfone på svenska! skrev:

  […] hos iFun.se har skrivit en väldigt bra sammanfattning om vad blacksnOw är och innebär för upplåsningen av […]

 6. Erik skrev:

  Kommer även 2G telefonerna att supporteras av blacksn0w?

 7. Adrian Bengtson skrev:

  Henric och Johan: Ja, han är lite lat. Det var inte länge sedan han twittrade att han minsann inte skulle jobba på någon upplåsning 🙂

  Erik: Geohot har postat en ny text och där tar han upp iPhone 2G:

  If you are on a 2G iPhone, blacksn0w isn’t an option for you. But BootNeuter is, a completely free permanent unlock for your 2G. Of course, blackra1n will work great, and even hacktivate for you.

  Med andra ord, du kan använda blackra1n för att aktivera och jailbreaka en iPhone 2G, men upplåsningen måste ske genom BootNeuter. BootNeuter är samma typ av upplåsning som både PwnageTool och Redsn0w använder sig av, men om man kör blackra1n kan man installera BootNeuter separat genom Cydia och köra det.

 8. Nisse skrev:

  Hur gör man nu då, kan man köpa en 3gs med låg månadskostnad och höga kostnader för samtalen och sen låsa upp den? Var i så fall? Tack på förhand…

 9. Fred skrev:

  Nisse, yes det är precis det du kan

 10. Zorro skrev:

  För att klargöra hur själva upplåsningen går till, så är det så att man först uppdaterar sin lur via iTunes.
  Sedan laddar man hem Blackra1n på sin dator och kör igenom själva jailbreakandet.

  Därefter hamnar en ikon på iPhonens startskärm ”Blackra1n”, och från den appen finns bland annat så du kan installera Cydia, Rock och Icy. Klockan 18:00 svensk tid kommer geohot uppdatera listan och Icy försvinner och ersätts av Blacksn0w.

  Har man redan uppdaterat och jailbreakat luren med Blackra1n men tagit bort själva ”blackra1n” appen kommer Geohot även släppa ut Blacksn0w hos Cydia, dock kan det ta lite längre tid gissar jag.

  Likaså om du har använt dig av Dev-Teams metoder för att Jailbreaka telefonen, kommer det givetvis att gå bra att installera Blacksn0w via Cydia när det släpps.

  Dock gjorde jag så att jag återställde min iPhone och körde om Blackra1n så jag har appen och kan installera Blacksn0w när det släpps…

  Som sagt, kl 18:00 svensk tid =))

  Länk till nedräkningen av Blacksn0w:
  http://www.blackra1n.com/countdown/

 11. iFun.se » blacksn0w – upplåsning för 3.1.2 skrev:

  […] « blacksn0w utlovar upplåsning av 3.1.2 […]

 12. Don't get the hype skrev:

  Varför gör man sig en sån massa besvär, och spenderar en massa pengar på att köpa en lur av ett företag som vill låsa in en i en lösning man som kund inte vill?

  Det är ju faktiskt så att Apple vill inte ha er som kund!

  Nä, bojkotta luren och köp en lur av ett företag som gillar sina kunder istället…

  /Tänk själv

 13. Blacksn0w – upplåsning för 3.1.2 « Pirni.se skrev:

  […] har tidigare skrivit om att geohot plannerat släppa en upplåsning som fungerar tillsammans med iPhone OS 3.1.2. Och nu […]