blacksn0w – upplåsning för 3.1.2

Av Buster Eriksson, tisdag 3 november 2009

Vi har tidigare skrivit om att geohot plannerat släppa en upplåsning som fungerar blacksn0wtillsammans med iPhone OS 3.1.2. Och nu är den här!

blacksn0w är alltså en upplåsnings för senaste iPhone OS 3.1.2 och fungerar för både iPhone 3G och 3GS. Det  installeras genom  blackra1n som även utför jailbreak. Blackra1n hittar ni på blackra1n.com

Nytt för denna version av blackra1n är även det som kallas ”hacktivation” dvs aktivering av telefonen med icke godkända operatörer.

Vi har inte hunnit testa det själva än, även om vi inte tvivlar på geohot är det alltid bäst att invända resultat innan ni uppgraderar telefonerna.

Om det är något du inte vill eller kan göra själv kan vi stå till tjänst i Helsingborg och Umeå. Mer information här.

Guider för upplåsning finns som vanligt hos iClarified för både windows och mac

78 kommentarer till “blacksn0w – upplåsning för 3.1.2”

 1. Karl skrev:

  Något underligt hände efter jailbreak och unlock.
  När jag använder mitt Tele2 kort så får jag upp Telia som operatörslogo, någon annan som har samma fel?
  Kan det ha något att göra med mitt gammla sim kort ”Comviq”?
  Allt fungera ringa och så.

 2. Kaj skrev:

  Danne: kolla först om du är ansluten till nätet. Funkar det inte så testa med olika simkort operatörer har fått så nångång och det berodde på att jag va tvyngen att aktivera med rätt simkort operatör. Fatte du?

 3. Erik skrev:

  Hej alla!

  Funderar på om det är Blackra1n eller Blacksn0w
  som gör att telefonen inte går att starta om utan att köra JB igen. Någon som vet, om det är blackra1n som låser, är det i så fall möjligt att installera blacksn0w utan blackra1in för att komma runt problemet?

  MVH Erik

 4. Martin skrev:

  Karl, det är inget konstigt. Det är för 3G körs på Sweden 3G som telia och tele2 delar på.
  Man kan ändra det med en operatörsfil,

  Något underligt hände efter jailbreak och unlock.
  När jag använder mitt Tele2 kort så får jag upp Telia som operatörslogo, någon annan som har samma fel?
  Kan det ha något att göra med mitt gammla sim kort ”Comviq”?
  Allt fungera ringa och så.

 5. Martin skrev:

  Svar till Erik:
  Kolla ditt serienr på mobilen. Sista två siffrorna anget VECKA.. Om din mobil är tillverkad efter v40 så har du en mobil med en Apple spärr som förhindrar jailbreak.
  Det är bara att koppla mobilen ihop med datorn och köra Blackra1n igen så kommer den igång … Finns tyvärr ingen lösning på problemet än.. Men det kommer säkert snart..

 6. Erik skrev:

  Matrtin: Ja jag har läst mig till det på olika forum, tack för svaret. Är det någon som hört om någon håller på att försöka lösa detta, Dev eller Geo? Eller ligger det på is?

  God Jul på er alla!!

 7. mikael skrev:

  hej!
  Har precis skaffat mig en iphone 3gs från usa och har kört blackra1n på den för att jailbreaka och låsa upp den för att kunna använda mitt sim kort i den, (installerat cydia och black snow).
  Men varje gång jag stänger av den och sätter på den igen så visas usb sladden och itunes-loggan och jag måste ansluta den till itunes på nytt och köra den igenom blackrain igen för att den ska funka?! något jag missat?

 8. mikael skrev:

  ojdå, så går det när man inte orkar bläddra hela vägen ner på sidan, det var visst någon med samma problem som mig, hehe hej Erik ! 🙂

 9. Erik skrev:

  Hej Micke!

  Jag antar att det kanske blir mer tryck efter detta problem, för alla iPhones som säljs nu kommer ju ha den nya spärren. Så i får väl se, skönt att man kan låsa upp den i alla fall. Kör Comviq så jag är glad ändå, bara se till att batteriet inte tar slut i olämpligt läge 😀

 10. mikael skrev:

  Ja! får verkligen hoppas på att någon löser det, inte någon stress precis, men vore ju nice att kunna stänga av den när man vill eller slippa ha tillgång till datorn om batteriet som du nämnde skulle ta slut i olämpliga lägen.

 11. Erik skrev:

  Hej Mikael!

  Vore nice om det fanns fyp en en dagars trial period på de dyraste appsen så att man slapp lägga massa pengar sen inte bli nöjd.

 12. Buster Eriksson skrev:

  Mikael och Erik: Som ni kan läsa i vår ”Policy för kommentarer” är diskussioner om piratkopierat material inte tillåtet här på iFun.

  P.g.a. detta har jag även redigerat era kommentarer.

 13. kenka skrev:

  I dagsläget kan du bara köra jailbreakad thetrad, dvs du måste ansluta iPhonen till datorn varje gång du skall starta den. Geo har sagt att han ej kommer att hjälpa till att finna en lösning. Har läst lite om ett program som heter greenpo1son, men det är fortfarande lite information som finns. Förhoppningsvis släpper dom en lösning relativt snart så att man kan stänga av telefonen när man väl känner för det.

  Finns även telefoner som är tillverkade v41 som har den äldre versionen av iBoot och som kan köra unthetered JB.

 14. mikael skrev:

  Låter ju inte helt dumt asså!

 15. Rashid skrev:

  Har någon lyckats låsa upp en 3GS 16GB med blackra1n?
  Jag har en som köptes V48 och vill gärna låsa upp den. Försökte med blackra1n men det kommer inte någon bild på geohot. Skärmen blir blank. Jag fick meddelande att mobilen är jailbreakad men inte mer. På blackra1n ser man meddelande ”wait for reboot” men händer inget.
  Kan någon hjälpa mig?

 16. Rashid skrev:

  Lyckades låsa upp mobilen med Blackra1n. Sedan fick jag det kända problemet att wi-fi fungerade inte. Försökte starta om mobilen som inte gick första gången utan att koppla med USB kabeln. Men ingen wi-fi.

  Startade om mobilen igen men nu har mobilen hängt sig. Hade inte tagit bort Blackra1n än så vad jag ser nu är bara bild på GeoHot. Kan inte ens stänga av den. Går inte att stänga av helt. Och när jag kopplar den med kabeln till datorn, läser inte datorn av den och ger meddelande att enheten fungerar felaktigt eller är okänd.

  Sitter med en upplåst ”låst” iphone och vet inte vad ska göras. Är det någon som kan hjälpa mig?

 17. Gabbe skrev:

  Jag hade samma problem som du Rashid, men följde Hasse Z’s länk:
  http://iphoneguiden.se/guide-hur-du-satter-iphone-i-dfu-lage/
  efter det fick jag igång den igen, och med hjälp av säkerhetskopian på min dator fick jag tillbaka mina inställningar, kontakter, bilder, ljudfiler och applikationer (från iTunes) i ett svep! Tack Hasse för ditt tips!

 18. Dennis skrev:

  Fick problem med min Iphone 3GS efter att jag försökt installera intelliscreen i cydia efter jailbreak. Nu är den fast in någon sorts reboot loop.

  Jag har inga problem att sätta den i Restore eller i DFU mode, problemet är bara att när jag restorar den går allt bra fram till att den där lilla progressbar med vita äpplet kommer fram på Iphone, då lägger den av och jag får Error 9 i Itunes. Spelar ingen roll ifall jag använder DFU eller Recovery mode får ändå samma fel.

  Verkar vara helt hopplöst, har testat allt. Olika datorer, olika versioner av Itunes, Både MAC och PC, olika firmwires, DFU, Recovery allt jag kan komma på helt enkelt.

  Den verkar vara totalt brickad helt enkelt, några tips? Köpte den på Ebay och har inte haft problem alls före detta, men nu. Hur ska jag kunna få en ny på garantin.

  Såg att några med samma problem skrev här: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=818435 och fick nya telefoner, hur kommer det lösa sig för mig ?

  Mycket tacksam för hjälp

 19. martin skrev:

  hej.
  har ett problem med min Iphone..
  har installerat blackra1 o sen installerat installous..
  allt funkar som det ska, men varje gång jag startar om telefonen så måste jag använda itunes för att få igång telefonen..
  våre tacksam om nån kunde skriva vad problemet e

 20. Bob skrev:

  Ni som skriver frågor kanske ska läsa i forumet innan ni ställer samma idiot frågor gång på gång. Om ni inte kan läsa kanske ni ska sälja eran iPhone:-)

 21. Dennis skrev:

  Bob

  Vilket forum då om jag får fråga ?

  Sanningen är så att mitt problem inte går att lösa, utan error 9 är bara att skicka in till apple och du får en ny.

  Men det antar jag väll att du redan visste? Eftersom du kallade det idiot frågor.

 22. Bob skrev:

  Dennis ditt problem var inget vanlig grej så du behöver inte ta åt dig. Men det är typ 15 frågor som är av samma typ. Scrollar man lite då har man svaret eller googlar så är det klart. Men många verkar vilja ha allt serverat bara utan att tänka. Köp en Nokia eller nåt istället då.

 23. Martin skrev:

  Någon som kollat upp sn0wbreeze…?

 24. Swamp skrev:

  Jailbreakade och Låste upp min iPhone 3g med Telenor och det gick mycket bra!

  Jag skapade en lite ”logg” av hela processen. Det var lite problem jag stötte på under installationen som kanske kan vara bra att veta för någon som kanske skulle råka ut för samma. här är loggen: http://img268.imageshack.us/img268/1142/dokument2p01724x1024.jpg

 25. Swamp skrev:

  Jag kan inte få PUSH att funka i 3.1.2 någon som har samma problem? Och isf någon som vet hur man fixar detta?

 26. Bob skrev:

  Kolla på Cydia efter nåt som heter fixpush det löser ditt problem.
  Lägg till sinfuliphonerepo.com som source
  där finns den fixen och andra bra grejer;-)

 27. hackeman skrev:

  För er som inte får igång YouTube, följ denna guide: http://www.simonblog.com/2010/01/20/an-update-about-youtube-fix-for-blackra1n-jailbreak/

 28. TurdFergusen skrev:

  Har ääääntligen försökt mig på att göra en restore på min 3GS från 3.0 till 3.1.2 men får följande meddelande i iTunes:
  ”device isn’ t eligible for the requested build”
  Det jag läst på mig är att det felmeddelandet uppstår när man försöker nedgradera telefonen. Inte upgradera. Min iPhone 3GS är sedan tidigare jailbreakad och upplåst med ultrasn0w, tror jag (Köptes av en kille på AppleStore i USA som gjorde det åt mig. Dumt val. I Cydia står det att ultrasn0w är installerat.) Har tidigare haft 2st 2G-telefoner och aldrig stött på detta problem. Uppskattar all hjälp jag kan få. Tack!