blacksn0w och iPhone 2G

Av Adrian Bengtson, tisdag 3 november 2009

Det förekommer en del frågor kring hur blackra1n och blacksn0w fungerar för iPhone 2G.

Geohot har postat en text där tar han bland annat upp iPhone 2G:

If you are on a 2G iPhone, blacksn0w isn’t an option for you. But BootNeuter is, a completely free permanent unlock for your 2G. Of course, blackra1n will work great, and even hacktivate for you.

Med andra ord, du kan använda blackra1n för att aktivera och jailbreaka en iPhone 2G, men upplåsningen måste ske genom BootNeuter. Däremot fungerar upplåsningen blacksn0w endast på iPhone 3G och 3GS.

BootNeuter är samma typ av upplåsning av iPhone 2G som både PwnageTool och Redsn0w använder sig av. Om man kör blackra1n på sin iPhone 2G kan man därefter installera BootNeuter separat genom Cydia och köra det för att låsa upp. (Vi har dock inte testat detta själva.)

39 kommentarer till “blacksn0w och iPhone 2G”

 1. Strindberg skrev:

  BootNeuter flashar ju bara om baseband. Innebär detta att om baseband redan är version 3,9 så KAN man använda blackra1n för iPhone 2G?

 2. Mika skrev:

  Jag uppdaterade min 2G i iTunes och körde sedan blackra1n. Allt fungerade perfekt och jag behövde inte låsa uppen efteråt med BootNeuter.

 3. Strindberg skrev:

  Underbart!

  Testade själv blackra1n nu på min iPhone 2G och det gick ju så snabbt och smärtfritt så jag blev förbluffad. =)
  Uppgraderade i iTunes till 3.1.2, sedan körde blackra1n. Så enkelt var det.

  *klad hest*

 4. Auto skrev:

  Då har ni Mac gissar jag?

 5. Filip skrev:

  tjenna
  innan du kör blackra1n uppgaderad du itunes men klickar du bara på uppgradera eller håller du nere shift och väljer fimweren själv?? nån som kan tänka sig att göra en liten guide??:)

 6. Strindberg skrev:

  Auto, nä jag kör Windows.

  Filip, så här gjorde jag.

  1 – Anslut iPhone och starta iTunes (gjorde backup och synkade en gång, bra med backup…)
  2 – Uppgraderade firmware bara genom att klicka ”Upgrade”, med Apples egna firmware.
  3 – När uppgraderingen var klar startade min iPhone låst och oaktiverad.
  4 – Jag stängde iTunes men behöll telefonen inkopplad.
  5 – Startade blackra1n, klickade på ”Make it rain”. Telefonen startade om och visade sedan loggan. Efter en stund startade den om igen.
  6 – När den startat var min iPhone uppgraderad till 3.1.2 och upplåst.

  Jag antar att man sedan tidigare måste ha låst upp telefonen en gång tidigare. Jag hade 3.0.1 innan uppgraderingen.

 7. Adrian Bengtson skrev:

  Strindberg: Vad menar du med att ”BootNeuter flashar ju bara om baseband”? Så vitt jag vet är det BootNeuter som utför den upplåsning som finns för iPhone 2G idag. BootNeuters upplåsning är dessutom av en typ som gör att den överlever uppdateringar (men ej återställningar).

  Dessutom verkar du blanda ihop baseband och bootloader, så jag vet inte riktigt vad du talar om.

  Däremot har du rätt angående att telefonen måste ha varit upplåst tidigare eftersom din upplåsning överlevde och eftersom blackra1n inte utför någon upplåsning alls på iPhone 2G.

  Filip: Du kan följa Strindbergs steg, det borde fungera för dig också. Just nu är 3.1.2 det senaste som finns från Apple och därmed kan du klicka på ”Uppdatera” (eller ”Upgrade” i iTunes) utan att välja firmware-fil. Men så fort Apple släpper en ny version av iPhone OS så måste du shift-klicka (eller alt-klicka på Mac) och välja firmware-filen för 3.1.2.

 8. Largo skrev:

  Funkar galant ,mycket enkelt även med windows …….

 9. nicke skrev:

  tjenare spelar det ngn roll vilken firmware man är på innan man uppgraderar i itunes, som nu är jag på 3.0 RedSn0w.?

 10. Strindberg skrev:

  Adrian, ja du har nog rätt i att jag blandat ihop dem (och annat också). Därav min fråga… =) Jag trodde inte BootNeuter hade något med upplåsning att göra, men då vet jag.

 11. johan skrev:

  Hej!
  Har en c:a 2 år gammal iphone 2g 1.1.2 otb med BL3.6 (?) som jag jailbreakade med ibrickr etc och som fungerat perfekt med comviq/tele 2 fram till för någon månad sedan. Eftersom diverse konstigheter började inträffa uppdaterade jag via itunes, troligen till 3.1.2. Därefter har den varit låst pga otillåtet sim-kort (har även provat med andra). Jag har jailbreakat den på nytt med olika versioner av blackra1n tills jag ser rätt skärmbild, men därefter är den låst igen, kommer alltså vare sig åt cydia eler bootneuter. HAr försökt återställa ”normalt” via itunes, via diverse custom firmware-versioner inklusive rhesus men landar på felmeddellande 1601 eller 1604. HAr provat ett antal ggånger att försätta telefonen i DFU (som jag tror är rätt).
  Nu visar den sladden + anslut till i-tunes eller låst-emergency call only.
  Finns någon totalglobal reset av allting??
  What next – papperskorgen ?

 12. Tommy skrev:

  Johan: Du har nytt baseband om du gjort en ny uppgradering från 1.1.2 till 3.1.2, och måste då köra bootneuter för att låsa upp ditt nya baseband.

  (Bara Mac) 3.1.2 Antingen kör du pwnage tool och gör en egen Custom-firmware, då får du chansen att välja bootneuter att förinstalleras.

  Redsn0w 3.0 -> 3.1.2 Gör först en återställning till 3.0, använd redsn0w för upplåsning, och UPPDATERA sedan till 3.1.2 genom iTunes. Avsluta med blackra1n för aktivering och jailbreak.

  Se till att uppdatera iTunes innan, har för mig att det är därför du får 1604 meddelandet.

  Rätta gärna om jag har fel någonstans.

 13. viktor skrev:

  Tack Strindberg för en jättebra guide, fungerade UTMÄRKT!
  Ha en riktigt bra helg nu, tack ni alla andra med och geohot!

 14. Finn skrev:

  Det gick jättebra Strindberg. Tack för din guide.

 15. johan skrev:

  Lysande!!
  Dock när jag försökte återställa stannade den o klagade på simkortet.
  Körde istället redsnow direkt- och se…heureka!
  Det var onekligen ganska pyssligt att komma i DFU vilket troligen förklarat en del tidigare misslyckanden

  Ska man nu alltså våga uppdatera till senaste version i I-tunes??

  Och varför ska jag köra blackra1n som grädde på moset – vad tjänar man på det??

  Telefonen är dock fortsatt mysko med att fråga om ”TTY” + att man inte hör ringsignalerna i luren o m man inte trycker på ”speaker” (samma fel som innan lag lyckades låsa den), då betedde sig även tangentbordet vid sms mycket märkligt.

  Mange tack hursomhelst !!!

  Johan

 16. johan skrev:

  Tack igen Tommy!

  Kvarstår att det kommer upp ”vidarekoppling aktiverad” – avfärda? när man ringer och att man därefter måste trycka på speakersymbolen för att höra något eller att mottagaren ska höra något.

  Vidarekopplingen är inte aktiverad i telefonmenyn under inställningar, jag har även provat att slå av/på.

  Har fortfarande inte vågat uppdatera igen till 3.1.2. och inte heller köra backra1n igen (eftersom jag inte förstår vad det tillför nu?)

  Någon?

 17. Fredrik skrev:

  Johan, har du testat att göra rent kontakten för hörlurarna? Min strular ibland på samma sätt och funkar då bara med headset ikopplat. Rengöring med en tops brukar fixa detta.

 18. johan skrev:

  Fredrik – stort tack för att du förmått lösa upp denna fantastiska integration mellan hands on/hårdvara och mjukvara. 🙂
  Nu återstår bara frågorna varför det fortfarande kommer upp ”vidarekoppling aktiverad” ”avfärda” trots att så inte är fallet, samt vågar jag uppdatera till 3.1.2 via i-tunes

 19. Fredrik skrev:

  Johan, vidarekopplingsproblemet har jag aldrig sett? Dock funkade det fint för mig att uppgradera från 3.0.1 (upplåst, aktiverad och jailbreakad) till 3.1.2 i senaste iTunes. Då försvann aktiveringen samt jailbreak och jag körde bakra1n som fixade detta på några sekunder. Väldigt smidigt. Har du tur kanske det även löser vidarekopplingsgrejen.

 20. Daniel skrev:

  Hej! Jag vill bara säga att det funkade perfekt för mig. Jag behövde inte använda Bootneuter. Bara uppdaterade och körde blackra1n. 🙂
  Jag använde tidigare redsn0w om någon undrar.

 21. C@lle skrev:

  Tack Strindberg för guiden. Det gick perfekt att uppgradera och låsa upp min gamla 2G till 3.1.2 med pc/windows och blackra1n. Eller nästan. Youtube-appen vill inte fungera. ”Kan inte ansluta till YouTube” säger den. Någon som haft liknande problem? Eller kan någon inställning ha blivit återställd i samband med uppgraderingen?

 22. Wille skrev:

  Lyckades även jag att låsa upp och fixa min 2G-lur med hjälp av blackra1n och Bootneuter, works as a charm nu! FÖRUTOM Youtube, precis som C@lle här ovanför. Hjälp tas gärna emot =)

 23. Finn skrev:

  Strindberg: Tusen takk. Jeg oppgraderte med enkelthet min 2G-telefon.

  Originalt var telefonen min:
  Versjon 2.2.1 (5H11)
  Modemfirmware 04.05.04_G

  WiFi / YouTube fix’en er her:
  http://www.iphoneincanada.ca/3rd-party-applications/gps-wifi-youtube-fix-after-blackra1nblacksn0w-jailbreakunlock/

 24. Wille skrev:

  Tack Finn, nu funkar allt som det ska! 🙂

 25. Mika skrev:

  Har en 2G med 2.2.1, har använd QuickPwn. Vill uppgradera till senaste firmware nu. Vilken metod är säkrast för min del?

 26. Mika skrev:

  Haha! Aktiveringen fanns kvar när jag uppgraderade via iTunes. Jag bryr mig inte om att köra Blackra1.

 27. Walle skrev:

  Hej alla glada!!

  Jag hjälpte min käre flickvän igår att cracka hennes iphone 2G.

  Den var sen innan version 3.01 och crackad.

  * Jag gjorde en säkerhetskopiering på den…
  * Tog återställ på itunes till version 3.1.2.
  * Körde Blackra1n på den efter att itunes hade återställt den.
  Behövde inte ens köra Blacksnow på den då den hittade täckning direkt!

  Det är verkligen inga konstigheter….det enda som man ska tänka är att köra den gamla vanliga metoden med att hålla in home och power knappen. Och om inte bilden kommer upp testar ni att byta USB port.

  Lycka till!

  //Walle

 28. Alx Palm skrev:

  Någon nyhet om en mer permanent lösning för nyinköpta 3gs’er med 3.1.2 förinstallerat, än enbart tethered jb? det e skitstörigt att bli av med batteri mitt i skogen, å inte bara kunna koppla in luren i bil-laddaren sen.

 29. Johan W skrev:

  Jag älskar min iPhone. Den är den bästa mobilen jag någonsin har köpt! …det riktiga fynder gjorde jag på Playman.se där jag köpte ett displayskydd för 9 kr! …snacka om att råna dem!

 30. julius skrev:

  Nagon som har en lösning pa kameraproblemet med att bilderna inte dyker upp i kamerarulle, och att de bilder som ligger där sedan tidigare nu är svarta? Detta inträffade efter senaste uppdateringen samt att ”servern är inte rätt konfigurerad” när jag försöker använda Youtube.

  Julius

 31. philip skrev:

  jag har gjort som man ska göra och får täckning och det går att ringa den. men det står att jag ska ansluta till itunes jag kommer inte in på menyn…. nån som vet vad problemet är?
  tacksam för all hjälp man kan få?

 32. Tom skrev:

  använda mig av BlackRa1n och när jag stänger av min iphone och skall sätta på den igen så kommer itunes loggan fram och måste använda BlackRa1n igen för att låsa upp den igen…!! är detta ett vanligt fel eller är det bara min Iphone?

  mvh
  /Tom

  tomgrapendal@yahoo.se

 33. mikael skrev:

  Hej Tom!

  Detta är du inte ensam om, alla som köpt iphone 3gs efter v.40 har ett annorlunda iboot system än tidigare modeller som ska försvåra hela Jailbreak grejjen, förhoppningsvis kommer det en lösning på problemet snart!
  Går vissa rykten om ett program som jag tror heter greenpo1son, som ska lösa detta problem.

 34. Lana skrev:

  Jag vill bara tipsa er om playman.se. Köpte en skyddsfodral för 29 kr.. De har en del bra grejer där

 35. Rashid skrev:

  @Lana. Är det reklam eller är det reklam????? Undrar om det är tillåtet.

 36. Rashid skrev:

  Playman folk är på gång här ser man. Det är inte bara ”Lana” utan ”Johan W” som sprider gratis ”budskap om sin hemsida. Båda har samma hemsida bakom sina alias. TILLÅTET?

 37. Josef skrev:

  Borde inte ni skriva om ryktena angående iPhone OS 4.0? Om ni ska det, kan ni vara snälla och kolla upp vad som kanske kommer att finnas i den??

 38. Besnik skrev:

  Tja! är det någon som har testat om det funkar på 3.1.3 ?
  Tack på förhand.

 39. JP skrev:

  Hej alla,
  Jag har läst samtliga inlägg och försökt förstå mig på det som sägs i respektive inlägg. Problemet är att jag är TOTALT ovetandes vare sig baseband eller bootnougter eller vad det nu heter. Jag har funderat på att köpa en iphone men vill inte slösa så mkt pengar, fick därför låna en kompis iphone 2g. Den funkade utmärkt första dagen jag hade den, men eftersom ingen sa till mig att inte ändra på något, när jag skulle tanka musik i itunes så ville den uppgradera, vilket jag gjorde ovetandes att detta skulle förstöra det hela för mig. Telefonen låste sig och jag har försökt med: blakraln, blacksn0w, ibrickr, bootnuter, yellowsn0w osv. inget har fungerat för mig även om jag har följt anvisningar till punkten. Jag lämnade den på en butik som öppnade den till mig men kunde ej hitta operatören. Köpte ett kort från dealxtrem och då funkade telefonen, men sade ” kan inte använda operatören” är det någon som känner sig manad att kunna beskriva pedagogiskt (inte för att jag säger att tidigare inlägg inte varit det) och detaljerat förklara hur jag ska gå till väga för att lyckas få använda denna iphone igen…. MVH DESPERAT!!!!