Apple släpper olåsta iPhones för 999 euro

Av iFun, onsdag 21 november 2007

Reuters rapporterar nu att Apple släpper en operatörsobunden iPhone 8GB i Tyskland för 999 euro eller cirka 9.250 kr.

Telefonerna kommer säljas i T-mobile butiker runt om i Tyskland och kan alltså användas fritt med alla telefonoperatörer – även i Sverige såvitt vi kan förstå av nyheten. Apple pressades att göra denna ändring efter att Vodafone lämnat in ett klagomål till tyska domstolar som i sin tur stoppat iPhone försäljningen – tysk lag förbjuder nämligen företag att ”låsa in” kunder på det sätt som Apple gjort med iPhone.

Med andra ord: äntligen kan du köpa en operatörsobunden iPhone med garanti och möjlighet till problemfria uppdateringar. Enda haken är dom där 9.250 kronorna…

14 kommentarer till “Apple släpper olåsta iPhones för 999 euro”

 1. Kristoffer Svanmark skrev:

  Måste väl gå på något sätt att fixa över all mjukvara från denna tyska olåsta telefon över till en Amerikansk? Då slipper vi alla klödda med upplåsningen… bara någon rikeman har lust att köpa en iPhone för så mycket pengar så..

 2. Patrik Danielsson skrev:

  Notering, 999 euro blir 9310 i svenska kronor med dagens kurs 🙂

 3. Patrik Danielsson skrev:

  Vi får hoppas på att mjukvaran som finns i dom upplåsta iPhones letar sig ut på internet!

 4. Henrik skrev:

  Och så fort den gör det lär grabbarna här säga vart, när och hur… typ.

 5. jojje skrev:

  Utmärkt! Detta är en bra utveckling mot helt fria iPhones 🙂

 6. Adrian Bengtson skrev:

  Hackarna är rätt duktiga på att hitta sina vägar, men det är inte säkert att det är så enkelt att göra ”true unlock” ändå, även fast upplåsta telefoner kommer ut.

  Som jag förstått det så krävs det en unik nyckel för varje telefon krypterad på ett sätt som bara Apple vet och som inte går att gissa sig till med rå knäckning. Därför behöver dom snarare hitta vägar runt det istället, t.ex. buggar i programvarorna som släpper in dom där dom inte borde komma in osv. Men det är rätt chansartat att hitta sådana vägar, det kräver mycket jobb, kunskap och en del tur.

 7. Björn skrev:

  Den firmwaren som ligger i dessa olåsta telefonerna borde väl på nåt gå att installera i andra iPhones?

 8. challefredde skrev:

  Om de har varit smarta är det samma mjukvara. Då kan telefonen kolla om serienummret är ett olåst serienummer, det blir svårt att hacka.

 9. PM skrev:

  Visst 9.250 kr kan verka mycket idag men min första Ericson tegelsten gav jag 24.000 kr för och var jätte nöjd. En Nokia eller Ericson som inte når upp till klassen iPhone kostar bara någon tusenlapp mindre. Så det är ingen tvekan om att den är värd 9.250 kr . Jag kommer att köpa en direkt jag får chansen !

 10. Nils Edvinsson skrev:

  Det låter på er som att alla dessa upplåsta iphones som säljs på nätet idag inte funkar som dom äkta upplåsta versionerna som nu säljs i tysklan, är det så? Och vad är det som inte funkar då? Jämfört me dom som dom säljer äkta i Tyskland ?

 11. Tukotih skrev:

  Till Nils Edvinsson:

  Mycket, Om man köper en iPhone på blocket så är det fortfarande en ”hackad” iPhone, om du köper en lagligt hackad iPhone i butik så får du även detta: Garanti, Uppdateringar utan att hacka elr liknande, Förhoppningsvis större framtida uppdateringar som en hackad iPhone inte skulle fått.

  Det är DET som gör att man heldre vill ha en Laglig iPhone ( Jag Syftar på Uppdateringar utan att hacka elr liknande )

 12. Ty skrev:

  Finns det någon som på allvar tror sig kunna ”kopiera” de olåsta telefonerna så köper jag mer än gärna en. Säg vart man kan köpa en så slår jag till. 😉

 13. Lover11 skrev:

  Jag funderar på att köpa en Iphone.

  Och jag undrar kostar det att och gå ut på YouTube eller Internet??

  För jag har läst om jailbreaking och sånt och då står det att man ska ut på internet och hämta saker så jag tänkte bara ta reda på det inann jag ger mig ut.

  Och en sak till via WLAN så koster det väll inga pengar eller??

 14. Lover11 skrev:

  Skrev på fel ställe glöm min komentar .

  Annars finns den på Säljes: Iphone 8gb med SwePhone

  SORRY