Apple släpper nya bättre "in-ear"-lurar

Av Adrian Bengtson, tisdag 9 september 2008

Apple har släppt helt nya hörlurar av typen ”in-ear” som ska ha betydligt bättre ljud än standardlurarna. Givetvis har dessa lurar också den lilla fjärrkontrollen med mikrofon. Lurarna kostar dock därefter, 695 kr på svenska Apple Store.

Det tokiga är att dessa lurar INTE verkar fungera med iPhone när det gäller mikrofon och fjärrkontroll. På Apples sida om lurarna står det bara:

The remote and mic are supported only by iPod nano (4th generation), iPod classic (120GB), and iPod touch (2nd generation). Audio is supported by all iPod models.

Det verkar tyvärr inte bättre, även om det är helt obegripligt dåligt i så fall.

Uppdatering: AppleInsider påstår att mikrofonen borde fungera ändå, däremot inte fjärrkontrollen. När lurarna kommer ut i handeln får vi veta säkert.

11 kommentarer till “Apple släpper nya bättre "in-ear"-lurar”

 1. Flameboy skrev:

  Helt otroligt om de inte fungerar till iPhone!

  Det haglar inte direkt av in-ear-lurar till iPhone… Jag har endast sett V-moda Vibe Duo, men de är inte värda pengarna, ljudkvalitéten är inte alltför långt ifrån mina gamla Koss spark plug för 65:- (som dock inte har mic).

  Sennheiser MM50 har jag också testat, men de har inte kommit till butik ännu vad jag vet.

  Någon som har testat några andra in-ear med mikrofon????

 2. Conny skrev:

  Plockade upp ett par Etymotic hf2 sist jag var i USA, och ljudkvaliten är i klass med mina Shure lurar. De är inte gratis, men värda priset.

  http://store.apple.com/us/product/TR313LL/A?fnode=MTY1NDA1MA&mco=NzgxMDI

 3. Markus skrev:

  När ska det komma lurar med mic som passar iPhone?
  De som följde med (till 2G) är trasiga sedan länge…

 4. Benjamin Pålsson skrev:

  Mycket tråkigt att de inte fungerar till iPhone.
  Detta var precis vad jag ville ha: In-ear, mic, volymfjärr och schysst case.

  Menmen, hoppas att Apple fixar det.

 5. Adrian Bengtson skrev:

  Jag kanske ska förtydliga att det är mick och fjärrkontrollen som inte påstås fungera, inte själva ljudet. Men enligt AppleInsider ska även micken fungera, så det bara är fjärrkontrollen som inte fungerar. Och vissa tror och hoppas att det löser sig med firmware 2.1 på fredag. Vi får väl se.

 6. Henric skrev:

  det går att få vilka hörlurar som helst att passa till iphone, bara att man får förstöra dom lite :/, vanliga ipod hörlurar utan mick fungerar utmärkt till iphone om man tar bort den där mjuka gummibiten längst ner så att hörlurarna kan tryckas i helt.

  alltså kan man få vilka hörlurar som helst att passa, dock inte mick.

 7. Benjamin Pålsson skrev:

  Henric: Nu talar du om en förra generationens iPhone.
  Det du beskriver behöver inte göras på iPhone 3G.

 8. Arne skrev:

  Tragiskt dyra

 9. Valentin skrev:

  En rolig poäng här är väl att det finns Googleannonser på sidan. Och just bland dessa kommentarer görs reklam för Boses hörlurar. Så vill ni ha sjukt bra ljud så är kanske det något att kika på istället. 😉

 10. Reine skrev:

  Nån som vet om dom fungerar nu med v2.2 ?

 11. Nicke skrev:

  Har precis köpt dom och kan intyga att både fjärrkontroll och mic funkar alldeles utmärkt till iPhone 3GS. Däremot tror jag inte dom funkar till iPhone 3G.