Apple lanserar ny produkt ikväll

Av Adrian Bengtson, onsdag 27 januari 2010

Ikväll svenskt tid håller Apple en träff med pressen för att visa upp en ny produkt som enligt alla rykten är en ”tablet”, det vill säga en liten dator som bara är en stor skärm, ungefär som en gigantisk iPod touch.

iFun har legat i dvlala på senare tid men detta är en riktigt stor händelse, det största Apple släppt sedan iPhone lanserades för tre år sedan. Vi kommer inte att rapportera löpande från kvällens presentation, men det finns många andra sajter som gör. Kolla in Ars Technica eller Gizmodo till exempel.

Exakt vad som lanseras ikväll är inte känt, Apple har lyckats hålla det hemligt. Men det finns en uppsjö av rykten. För en bra sammanfattning, kolla in MacRumors The Apple Tablet Rumor Roundup. Mycket pekar på att gränssnittet blir likt det från iPhone och det finns även rykten om att program från iPhone kommer att fungera rakt av på den nya produkten. Det finns mycket mycket rykten om att Apple samarbetar med tidningar och bokförlag om att leverera innehåll för att produkten ska fungera som en elektronisk tidning och bok.

Klockan 19.00 svenskt tid börjar det. Vi är fyllda av förväntan!

2 kommentarer till “Apple lanserar ny produkt ikväll”

  1. mange skrev:

    hoppas på iphone OS 4.0 =) och att den släpps inom kort

  2. Filip skrev:

    Jag håller helt klart med, snart dags att byta ut min iPhone 2g kanske?