1.1.2 i iTunes, inte många skäl att uppdatera

Av Adrian Bengtson, tisdag 13 november 2007

Nu har 1.1.2-uppdateringen av iPhone-mjukvaran till slut kommit ut i iTunes.

112-i-itunes.jpg

Dock finns det inga större skäl att uppdatera enligt vår bedömning. Nyheterna i 1.1.2 är rätt få och även om det finns metoder för jailbreak och upplåsning är det en del arbete med det. Dessutom är det mycket enklare att återställa en 1.1.1-telefon (vilken kan vara bra ibland ifall telefonen har problem) eftersom jailbreakme.com fungerar i 1.1.1.

Enklare sätt att lägga till egna ringtoner är en av nyheterna i 1.1.2, läs mer hos TUAW. Säkerhetshålet med tiff-bilder är också fixat, men alla som använt jailbreakme.com har redan fått det säkerhetshålet fixat, så det behövs inte.

Uppdatering 14 november: Se detta: 1.1.2 betyder problem, undvik tills vidare

11 kommentarer till “1.1.2 i iTunes, inte många skäl att uppdatera”

 1. johan skrev:

  ”Finally, you can select French, German or Italian as the default language and change the keyboard layout to English (UK), French, German or Italian”

  Modda det till svensk layout så är det en jävla bra anledning att byta upp sig. Dagens metod med popup-fönster tar livet av mig snart.

 2. Erty skrev:

  Enligt rapporter så fixar detta skärmproblemet med negativ svärta så för oss som har det är det helt klart värt att uppgradera… Jag väntar dock ett litet tag, känns som jag vill ha en oneclick-lösning innan jag tar språnget.

 3. Henrik skrev:

  Det vore intressant om den även fixar ’buggen’ med att sms från t.ex. Google ser koko ut. Det var någe med att iPhone var gjort för hur AT&T skickar SMS och att SMS från nummer med få siffror tydligen ställer till problem.

  För mig är det ett problem iallafall, inte så vanligt för andra kanske 😉

 4. Patrik Danielsson skrev:

  johan, popupgrejen är samma i 1.1.2. I nya uppdateringen verkar det också ha fixat sig med SMS som man inte tidigare har fått.

 5. Iphone1234 skrev:

  Om jag uppdaterar till den hära nya 1.1.2 kommer min Iphone låsas? som när man försökte updatera till 1.1.1??

 6. Adrian Bengtson skrev:

  Iphone1234: Ja, den blir låst igen och telefonen blir oanvändbar eftersom den kräver aktivering och jailbreak. Det finns dock metoder att gå tillbaka till 1.1.1 igen och göra om allting med aktivering, upplåsning osv, men det är mycket knepiga metoder som kräver stor kunskap och tar timmar att göra utifrån vad jag läst. Så du vill inte gärna råka ut för det.

 7. Jimmy skrev:

  köpte en iphone igår och idag var det dax att ladda den. jag skulle ladda min iphone via usb och då öppnar itunes och frågar om jag vill uppdatera till 1.1.2 jag vet ju att man inte ska göra det, men på runtan stod det, hämta och installera , bara hämta och avbryt, vad ska man klicka på? funderar på att köpa en reseladdare istället. är lite nojig /=

 8. Adrian Bengtson skrev:

  Jimmy: Kryssa i ”Fråga inte igen” och klicka sedan på Avbryt så får du inte upp frågan igen.

 9. Jimmy skrev:

  oj jag klickade på hämta bara inte installera. men jag har kvar 1.1.1 så det kanske inte hände nåt?

 10. Adrian Bengtson skrev:

  Jimmy: Jo, det borde vara lungt ändå, skillnaden är nog bara att 1.1.2 finns nedladdat för en snabbare uppdatering i framtiden. Men du kanske kommer att få frågan om att uppdatera igen.

 11. Jimmy skrev:

  jag avinstallerade itunes nu och ska installera det på nytt och göra som du säger, kryssa i ”fråga inte igen”och sedan avbryt 🙂