QuickPwn 2.1 för Windows

Av Buster Eriksson, lördag 20 september 2008

Äntligen kan även Windows-användare uppdatera till firmware 2.1. Detta tack QuickPwn 2.1 för Windows som iPhone Dev Team släppte under gårdagen.

Upplägget är detsamma som QuickPwn för Mac. Dvs låta iTunes sköta uppdateringen för att sedan använda QuickPwn för jailbreak, aktivering och upplåsning (ej iPhone 3G).

QuickPwn 2.1 för Windows: Ladda ned

Även WinPwn, motsvarigheten till PwnageTool på Mac är på väg att få sig en uppdatering. Nuvarande version saknar stöd för 2.1 men enligt utvecklarna kan det ta en vecka till.
Läs mer

106 kommentarer till “QuickPwn 2.1 för Windows”

 1. J skrev:

  2.0.1-2.1 Tog max 5 minuter. Allting (sms, appstore program kontakter) utom de tidigare ”jailbreak-programen” ex winterboard ligger kvar efter uppdateringen. qickpawn var något nytt för mig men det är så lätt så det går inte att misslyckas!

 2. jp skrev:

  worked like a charm…

 3. Erik skrev:

  1.1.4 -> 2.1. Följde iClarified´s guide, funkar klockrent!

 4. Erik skrev:

  Finns det någon form av tutorial för hur man gör steg för steg? Sparas alla program/sms man har i telefonen? Har aldrig uppdaterat min iphone så jag har kvar 1.0.2 😛

 5. Erik skrev:

  tack.. hade inte uppdaterat sidan medans jag sökt lite efter guider…

 6. J skrev:

  Erik- med 1.0.2 så är det troligen installers program du tänker på. de försvinner. sms:en där emot kan du njuta av även efter uppdateringen.

 7. Krille skrev:

  Uppdaterade från 1.1.4 med 2g iphone. till 2.1

  Bara att packa upp och följa stegen, ingea problem!

 8. Daniel skrev:

  Hur hittar man Booloader filerna?! Söker och söker men finner inget.. :S

 9. Daniel skrev:

  Bootloader*

 10. Erik skrev:

  Daniel, följ guiden på http://www.iclarified.com/entries/index.php?caid=2&scid=11, välj om du har en 2G eller 3G lur. Det går fan inte att misslyckas =)

 11. Daniel skrev:

  haha ok tack!! 😀
  Kanske jag är ett hopplöst fall bara!? 😉

  Love

 12. Daniel skrev:

  Ja funakd nu för mig med ! Hur basic som helst faktiskt. Tack för hjäplen!

 13. Alex skrev:

  Japp det funkar verkligen hur bra som helst.

 14. åslund skrev:

  fy fan va gott..;) väntat ett tag på detta efter misstaget att uppdatera

 15. mange skrev:

  har iphone 2g och Uppdaterade från 2.0.1 till 2.1 utan problem
  sedan märker jag att den funkar att ringa med men troligat bara om man har telia / halebop då de är samma nät :)

  fast de kan kännas rätt trist utan NES 😛 så jag körde jailbreak o hela baleten funkar som en klocka nu :)

 16. Christoffer skrev:

  Hej, har en lätt fråga och vet inte vart jag ska skriva den förutom här.

  Nästa vecka ska jag köpa mig en iphone, och jag undrar om de går att låsa upp den och fortfarande ha kvar garantin? för de går väll att installera hacken ovanför här och sen uppdatera den vanligt via itunes och få den som ny och inte någon skit i? (utan att den ska bli brickad) för dom senaste versionerna har väll inte haft något med bootloader att göra och då ska de väll funka att fixa tillbaka den utan några probs?

 17. Martin skrev:

  Kanske hjälper det nån att veta detta (framförallt tidigare Telia abonnenter kan jag tänka mig):

  Jag har de iPhone 2G (alltså 1:a generationen) med TELIA abonnemang (vilket jag skaffade när jag inköpte min tidigare SonyEricsson telefon). Körde WinPwn:ad custom firmware 2.0.2 tidigare. Uppdaterade på sedvanligt sätt i iTunes (ver. 8.0), genom att bara klicka på uppdatera. Å voilá! Min iPhone uppdaterades till 2.1 UTAN att vara låst efteråt! Det enda jag kan tänka mig är att detta beror på att jag har ett TELIA kort i telefonen (iPhone:en har jag alltså inte köpt via Telia då det är en 1:a gen. iPhone).

  Vill dock också säga att alla 3:e parts applikationer försvann, men då körde jag QuickPwn. QuickPwn kände av att min telefon redan var upplåst och föreslog därför att jag endast skulle installera Cydia och Installer. Sagt och gjort – helt suveränt!

  Är medveten om att denna info endast är användbar för de läsare som hade Telia abonnemang innan de skaffade sig en iPhone 2G, men kan ju vara skönt för dem att veta iaf.

 18. Fredrik skrev:

  Jag får ingen signal till Telia. Någon som vet varför?

 19. Philip skrev:

  Hej!

  Kommer QuickPwn att uppdatera bootloadern automatiskt? Har en iPhone 2G 2.0.1 med BL 3.6 och ser ingen anledning att uppdatera bootloadern nämligen…

  Och fungerar det att ha kvar original boot bilderna?

 20. Erik skrev:

  Tack för hjälpen däruppe. Min första uppdatering gick nog bra. Men cp, jag trodde alla kontakter och sms skulle vara kvar efter uppdateringen (gjorde 1.0.2 -> 2.1) men allt är borta. Går det att få tillbaka kontakterna eller är de borta för alltid?

 21. J skrev:

  (Erik) – med lite tur så har du synkat kontakterna rellativt nyligen.. isf borde det bara vara att att slänga in dem via itunes (under fliken info).

 22. Bo skrev:

  Filen till ladda ner länken är borta, får not found.

 23. Robban skrev:

  Funkar super bra..Tog mig ca 10 min att få allt klart!!
  Känns som att Iphonen funkar mer stabilt nu och att den känns snabbare, men som sagt det känns så!

 24. Neki skrev:

  Hej , har en iphon 2 g. som jag låste precis upp med c2.1 för Windows. Allt gick bra, problemt är bara att jag får upp fel medelande när jag ska ut på nätet att : Safari connot open the page because it is not conected to the internet. jag har fullt signal på min WIFi. Har även återställt iphonen 2 gården i i Tunes?? och sedan kört QuickPwn 2.1 för Windows ändå inte :
  Någon som kan bidra med några tips vad man skulle kunna göra!!!!! HJÄLp

 25. Neki skrev:

  Hej , har en iphon 2 g. som jag låste precis upp med QuickPwn 2.1 för Windows. Allt gick bra, problemt är bara att jag får upp fel medelande när jag ska ut på nätet att : Safari connot open the page because it is not conected to the internet. jag har fullt signal på min WIFi. Har även återställt iphonen 2 gården i i Tunes?? och sedan kört QuickPwn 2.1 för Windows funka ändå inte :
  Någon som kan bidra med några tips vad man skulle kunna göra!!!!! HJÄLP

 26. J skrev:

  (Bo) här är en ny länk: http://rapidshare.com/files/146715714/QuickPwn21-1.zip.html

 27. Buster Eriksson skrev:

  Bo: Ny länk uppe!

 28. Marcus skrev:

  Hej, har ett ptoblem som jag inte hittar en lösning på..

  Jag försöker följa http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1880 guide . men jag kommer bara till steg 2.. jag kan nämnligen inte hitta ipsw filen när jag letar i mappen.. har gjort exakt som det står och lagt alla filer i en mapp..

  vad är det jag har missat någon som har en idé?

  Tacksom för svar.

 29. Danne skrev:

  Jag har precis samma problem som dej Marcus. Jag kan inte öppna guickPwn programmet heller efter att jag har zipat upp det.

 30. Marcus skrev:

  samma här, kan inte heller öppna det.. =/

 31. Neki skrev:

  Ni ska använda den file som ni laddade hem, enligt iclarified

 32. Danne skrev:

  Neki: Det finns ingen fil att använda när man ska hämta filen som man har laddat ner.

 33. Neki skrev:

  Har ni laddat hem filen (iPhone1,1_2.1_5F136_Restore.ipsw) och sparat den i mappen som ni har döpt till Pwnage ? det är den filen som ni ska använda!!!

 34. Perra skrev:

  1.1.3 -> 2.1 gick smidigt

 35. Marcus skrev:

  Yes, det har jag.. sparat den i mappen pwnage.. alla dem som står där.. det finns ju länk under varje namn så man kan ladda hem dem på iclarified sida.

  det står att det ska vara en .ipsw fil men det är det inte , det är en zip fil och den hittar den inte när man trycker Shift + återställ när man går till mappen pwnage .. helt tomt =/

 36. J skrev:

  här är en länk till ipsw- filen… ladda ner den lägg den på något ställe du hittar den. När du senare pawnar så hänvisar du bara till den filen. men jag förstår nog inte problemet.. :S pawnade precis en telefon till där jag inte upplevde några problem.

 37. J skrev:

  http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-5202.20080909.gkbEj/iPhone1,1_2.1_5F136_Restore.ipsw

 38. Neki skrev:

  Marcus: skit i zip eller ipsw. använd den filen som finns i mappen både när du återställer genom Itunes och bifoga den när QuickPwn 2.1 frågar efter filen.
  OBS: den filen heter ipsw när man laddar hem den men konstigt nog så heter den bara (iPhone1,1_2.1_5F136_Restore) när den hamnar i mappen. MED ANDRA ORD SKIT I ipsw ELLER zip. Har gjort det nu flera gånger på min iphone utan problem. Har funkat varje gång, har även fått rätt på min Wifi nu.

 39. Neki skrev:

  Har du sparat den i rätt mapp?

 40. Marcus skrev:

  jag e ganska ny med quickpwn, har aldrig använt det tidigare.. sitter på en 11.4 version.. den uppdaterade jag utan problem från 11.2..

  nu sitter jag fast med en 2.1 som jag inte kan göra nånting med för jag får inte quickpwn eller itunes att samarbeta =/

  det står bara att sim e locked etc —

  nån dom har en schysst förlöaring från scratch hur jag gör??

 41. Neki skrev:

  Marcus: har du msn? Adda mig i så fall neno_kocan@hotmail.com

 42. Neo skrev:

  Jah har en iphone 2G med 1.1.3, och det går inte att få 2.0.1 hur gör jag, den säger att jag måste ha 2.0 först men hur gör jag det ?

 43. twomas skrev:

  Jag har samma problem som nån annan hade, jag kommer inte ut genom Safari eller Appstore, trots full wi-fi signal…skomt. :)

 44. Neki skrev:

  twomas :Jag fick återställa iphonen igen samt köra QuickPwn igen. Tänk på att inte synka med itunes efter det utan prova i fall du kommer ut på nätet innan. Jag tror att det är dom gammla inställningar som spökar. provadenna länk i fall det inte skulle gå annars http://support.apple.com/kb/TS1398?viewlocale=sv_SE&locale=sv_SE

 45. Neki skrev:

  eller prova länke först http://support.apple.com/kb/TS1398?viewlocale=sv_SE&locale=sv_SE

 46. twomas skrev:

  Ajemen, jag gjorde om allt och då funkade det. Märkligt hur det inte bara vill funka ibland. :)

 47. Mahmoud skrev:

  Hej,

  Jag har en 1.14 2G telefon. jag har haft den sen 1.14 kom ut. jag har inte hängt med någonting om hur man låser upp telefonen för jag lämnade in den och dem fixade åt mig. Nu vill jag gärna uppdatera den till 2.1 men jag vet inte var jag ska börja, finns så många guider på iClarified. kan någon vara så snäl och bara säga var jag ska börja. :)

  tack på förhand.

 48. Neki skrev:

  Mahmoud : Börja här , här är länken http://www.iclarified.com/entry/comments.php?page=3&enid=1880

 49. ChrisCross skrev:

  Ok, jag installerade just nyaste iTunes. Alltså iTunes 8.0.0.35. Och nu när jag ska updatera min pwnade 2.0.1 till 2.1 genom att följa iClarifieds tutorial så kan jag inte längre använda Shift+Restore funktionen. Som jag har förstått så har iTunes tagit bort den funktionen för att man inte ska kunna lägga in sina egna custom firmwares. Men grejen är då: Riskerar jag att sabba min iPhone om jag låter iTunes ladda ner och installera 2.1 själv på min telefon utan att jag själv väljer firmware? 2.1 är väl 2.1 även om jag inte själv installerar den via iTunes?
  Tacksam gör hjälp.

 50. ajfånig skrev:

  Körde 1.1.3 BL3.9 -> 2.1 med iClarifieds guide till punkt och pricka, funkade perfekt, även att restora settings i luren!

  Tog ned iTunes 8.0 igår måndag också och då funkade shift+restore….

 51. Alex skrev:

  jag har uppdaterat till 2.1 för 3 dagar sen är inte det meningen att det ska vara bättre batteritid på 2.1 ? mitt batteri höll hela dagen förut men inte längre hmm:/

 52. Perra skrev:

  ChrisCross:
  Det stämmer inte. Jag har version 8.0.0.35 och kan använda Shift + Restore.

 53. Perra skrev:

  Alex: jag har haft min i snart 1 år och den håller i flera dagar men det beror väl på hur mycket man använder den.

  Se till att ladda ur den helt och låt den sitta i ett bra tag efter att den visat full kapacitet. Något är lurigt med iPhone då den ibland får en mycket sämre laddning eller så har det med något annat att göra som kanske något program som fortsätter dra kraft fast man stängt ner det, vad vet jag. Jag märker stor skillnad iaf mellan laddningar.
  När den är som bäst kan jag lyssna på musik under en hel dag och batteriet visar full power.

 54. Alex skrev:

  perra: hmm min höll max 1/2 dag om jag lyssnar och spelar normalt men nu som exempel efter uppdatering till 2.1 jag laddade den hela natten här använt luren sen 7 imorse batteriet är redan halverat

 55. Mahmoud skrev:

  Hej igen,

  tack för hjälpen jag har senaste uppdateringen nu.Men allt jag hade på telefonen försvann, mina kontakter sms bilder osv. ska det vara så?

 56. Neki skrev:

  Mahmoud : Har du Synkat din telefon med itunes innan du återställde den? i så fall är det bara att synka den med Itunes igen !!!

 57. Michael skrev:

  Funderade på den här guiden:

  Replace boot logos, vad gör den om man installerar den?

 58. Michael skrev:

  Funderade på den här guiden:

  http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1880

  Replace boot logos, vad gör den om man installerar den?

 59. neki skrev:

  Michael: Den ändrar appel bilden till annanasen!! Skälva start bilden när du startar samt stänger av iphonen!

 60. Michael skrev:

  ok, då undviker jag den då. allt annat ska installeras va?

 61. Fredrik skrev:

  Funkar hur bra som helst 😀

 62. Danne skrev:

  Neki: Jag har addat dej på msn…tänkte du skulle få hjälpa mej om du har lust.

 63. Johan skrev:

  Hur funkar det med swephone efter man uppdaterat till 2.1?? Allt mitt är på engelska nu nämligen.

 64. Johan skrev:

  Aj aj aj, upptäckte nu att det står ”no service” där det egentligen ska vara mottagningsstyrkan. Vad har gått fel?

 65. LeClair skrev:

  Hej!
  Har kört restore till 2.1 med min 2g iphone. Sedan körde jag quickpwn -> inte några problem! FÖRUTOM att Cydia och intallern inte finns!! hur Gör jag för att få tillbaka dom? jag har testat att bara köra quickpwn igen och bara välja att installera Cydia men utan resultat!
  vad ska jag göra??
  Tacksamför hjälp!

 66. Perra skrev:

  Johan:
  Du byter ju bara språk och regionsformat i telefonen (settings/general….)
  Om något inte funkar som det ska får man väl köra om hela proceduren. Se till att köra Restore och inte Update.

 67. Johan skrev:

  Tack Perra! Efter jag skrev det första inlägget gjorde jag om allt – med pwnagetool istället för quicktool.
  Nu funkar allt klockrent efter att ha följt guiden på iclarified.

 68. Niclas skrev:

  Går det tex att beställa en Iphone 3G från USA (Dollar är billig just nu :] ) och ”försvenska den” och köra med vilken operatör jag vill?

 69. Sammy skrev:

  Försökte uppdatera min iPhone 1.1.4 till 2.1 genom att följa guiden på iclarified.com. Men när shift-klickar på återställ och väljer filen ”iPhone1,1_2.1_5F136_Restore.ipsw” så får jag felmeddelandet ”Ett okänt fel uppstod (1403)”. Jag har googlat felmeddelandet och hittade inget svar på vad det kan vara för fel. Någon som vet vad det kan bero på eller om man kan lösa det på något sätt? Jag sitter tyvärr på en windowsburk om det kan ha något med saken att göra.

 70. Sammy skrev:

  Löste sig verkar det som, jag kollade på fel guide.

 71. Pontus Yngve skrev:

  Jag använde denna länk: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1880 det fungerade hur bra som helst:D.. Behövde bara synka med itunes så fick jag tillbaka alla kontakter och sms.. ett tips är att synka precis innan man påbörjar uppgraderingen.

 72. Lars skrev:

  Hej! Har ett problem. Av ren klantighet och att jag inte använt winpwn tidigare så körde jag programmet utan att först uppgradera till 2.1 i Itunes. Nu fastnar den i rebootläge med applelogon och en snurrande ring. Men inget händer mer. Försökte att starta om nallen men då blir det som vanlgt att den bootar och hamnar i samma läge igen. Vad kan jag göra, eller är det kört?

 73. Perra skrev:

  Lars: testa Restore och följ sedan guiden hos iclariefied som många här länkar till och använd winpwn.

 74. reed skrev:

  Har använt mig av QuickPwn 2,1 för windows och allt funkar bra förutom att varje gång man skall göra en säkerhetskopia så får jag denna varnings ruta: (iTunes kunde inte säkerhetskopiera iPhone-enheten ”iPhone” eftersom iPhone-enheten kopplades bort) och givetvis kopplar jag inte bort iPhonen eller något. Och de hjälper inte att QuickPwna den igen utan får samma fel. Hade en 2,0,2 upplåst med winpwn tidigare och aldrig detta problem, någon som vet varför?

 75. Max skrev:

  Hjälp, Jag får ”No service” hela tiden. jag har nog testat med allt.
  Någon som har nån ide på vad man kan göra?

 76. Smokey skrev:

  Hej.
  Av oaktsamhet uppdaterade jag min iPhone via iTunes till 2.1.
  Nu är det enda jag får upp när jag ställer mig på enheten i iPhone att mitt SIM-kort inte supportas – jag har allstå inte möjlighet att använda mig av Shift + Restore.

  I telefondisplayen syns bara ikoner för USB-kabel och iTunes-symbolen

  Snälla hjälp!

 77. Jimmy skrev:

  Hej hoppas nån kan hjälpa mig lite fort med detta 😉
  Jag ska byta dator som jag syncar iphonen med, mer kan jag få över alla program som jag köpt i app store från den gamla till den ny datorn?

 78. Martin skrev:

  Tänkte uppdatera min 2G-lur nu men undrar över en grej. Dum fråga kanske men går det att köra program som ex bosspref efter uppdatering till 2.1?

 79. crall skrev:

  Tjena.
  Jag har kørt quickpwn och har firmware 2.1 och allt funkar strålande utom just wifi. jag har førsøkt komma in på diverse nætverk (och jovisst har jag haft løsenord) men det funkar inte. någon som har en susning om vads om ær fel och vad som kan gøras før att råda bot på detta?

 80. Lasse skrev:

  Hej.
  Funderar på att uppdatera min 1.4, men är fortfarande tveksam, är det värt det?
  Ni som har uppdaterat, vad tycker ni, ska man göra det? Vad finns det för för/nackdelar?
  Och slutligen, hur blir det med all min musik, kontakter och mina sms?

  Tack på förhand.

 81. Erik skrev:

  Hallå!
  Vet någon om det går att köra QuickPwn direkt om man redan har firmware 2.1 installerad på en iPhone 3G? Alltså den är redan aktiverad och tänkte om det gick utan att ladda in firmwaren igen?

  /Erik

 82. Reed skrev:

  Vet inte om de är bugg i QuickPwn 2,1 eller själva firmware 2,1.. men för mig på en 2G iPhone så tycker jag att den drar betydligt mer ström och att efter en natt liggandes brevid sängen och sedan när den ringer på morgonen och man stänger av eller bara vill slumra till lite så dör hela telefonen då batteriet är helt slut. Och då dubbel kollar jag alltid kvällen innan hur mycket batteri man har och sist så var de lite mer än 50% kvar så lite mysko är de tycker jag. Kan även lägga till att man kör med max nerdimmas display för att spara ström och inte dö på morgonen av de starka ljuset :) Min telefon har aldrig gjort detta med tidiga firmwares samma gäller de jag postade en bit ovan med, dvs kan ej säkerhetskopiera i iTunes 8 utan får felmeddelande hela tiden

  (iTunes kunde inte säkerhetskopiera iPhone-enheten “iPhone” eftersom iPhone-enheten kopplades bort)

  /reed

 83. alex skrev:

  hej, använde quickpwn men när jag sedan stardade telefonen så fungarade inte mitt sim-kort…varför?
  jag försökte gå in på installer men de gick inte heller för jag kan inte använda min edge och Wi-fi fungarar inte som det ska!
  Några tips?

 84. Robin skrev:

  Erik hur gjorde du för att uppdatera din 1.0.2? Hur var den upplåst? anysim?
  Gjorde du virginiz innan?

  Mvh Robin

 85. Sulan skrev:

  Hej!

  Någon som har testat att byta ut boot och restore loggan EFTER ni redan kört QuickPwn en gång för jailbreak/aktivering/upplåsning…? Dvs går det att köra ett varv till men endast för att byta boot/restore logga? Jag lät nämligen original loggorna vara kvar när jag körde QuickPwn på min firmware 2.1, men nu vill jag byta dem… Ett alternativ kan ju vara att köra gamla WinPwn, alltså version 2.5, men bara för att ändra boot och restore logga då – någon som vet om det går med iphone firmware 2.1?

  Vore otroligt tacksam för hjälp och support – tack på förhand!

 86. eels skrev:

  gick från 1.1.4 till 2.1
  följde guiden
  http://www.iclarified.com/entry/comments.php?page=3&enid=1880#commentsanchor
  för windows
  funkade bra

 87. Anders skrev:

  Hade en 2G med 2.02 som jag hade kört Pwnage tool på som funkade perfekt så ville egentligen inte uppgradera till 2.1 men svårt att hålla mig så testade ändå idag.

  Uppdaterade i iTunes till 2.1 skippade Telias uppdatering och behövde bara slå in min PIN och så var allt klart ?!

  Pwnage eller Quickpwn behövdes inte denna gång ?

 88. Josef skrev:

  Till att börja med: Jag gjorde det här med min iPhone 1.1.4 men det sägs funka med alla andra firmwares. Jag har Tele2 Comviq och det funkar perfekt, så jag tror att andra sim kort kommer funka också. Det här är iClarifieds guide, fast översatt till svenska, och jag har gjort det mer detaljerat, det är därför jag har mera steg än iClarifieds guide.

  iClarifieds guide finns här om ni vill se på den istället: http://www.iclarified.com/entry/comments.php?page=3&enid=1880#commentsanchor

  Okej, gör så här:

  Använd Quickpwn 2.1 om du har Windows, det funkade för mig, så här ska du göra, steg för steg:

  Steg 1.Gör en mapp som ska heta pwnage på ditt skrivbord.

  Steg 2: Detta MÅSTE laddas ner så att det ska fungera:

  Quickpwn: http://rapidshare.com/files/144960341/QuickPwn_1.1.dmg

  BL 3.9: http://iphonefreakz.com/firmware/BL-39.bin

  BL 4.6: http://iphonefreakz.com/firmware/BL-46.bin

  2.1 Firmware: http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-5202.20080909.gkbEj/iPhone1,1_2.1_5F136_Restore.ipsw

  Steg 3. Allt som du laddat ner ska läggas in i mappen som du gjort i skrivbordet (pwnage mappen).

  Steg 4. Koppla din iPhone till datan och se till att den syns i iTunes.

  Steg 5. När du är i iTunes och öppnat iPhone i iTunes så ska du trycka på “Shift” knappen på skriv-bordet (Knappen med en pil uppåt) och samtidigt trycka på återställ i iTunes. När du har gjort det så kommer det en ruta upp, i den rutan så ska du öppna pwnage mappen som finns i skrivbord och välja 2.1 firmware restore.ipsw. (Detta ska du göra i rutan som kommer upp).

  När du har gjort det ska du bara vänta tills att det har återställts/uppdaterats klart.

  Steg 6. Öppna nu Quickpwn, (se till att din iPhone fortfarande är kopplad). Tryck på den blå pilen för att fortsätta. Tryck nu på browse knappen och öppna pwnage mappen i rutan som kommit fram och välj samma fil (2.1 firmware restore.ipsw). Det kommer att ta ett tag, vänta tills det kommit en grön (Correct sign) över iphone bilden på Quickpwn. (Ibland misslyckas detta så kör om Quickpwn ifall det misslyckas och börja om steg 6.

  Steg 7. När det är klart så kan du välja vilka program du vill ha, (Jag rekomenderar alla, men gör som ni vill). Men Unlock iphone måste vara kryssad. Tryck blåa pilen för att fortsätta.

  Steg 8. Nu frågar den om två olika saker (Bootloader v3.9 och Bootloader v4.6). Tryck på Browse på Bootloader v3.9 och välj pwnage mappen och välj BL 3.9. Och tryck sen på Browse på Bootloader v4.6 och väl pwnage mappen och välj BL 4.6. Det kommer komma en (Correct sign) i Quickpwn när det är klart. Tryck på den blåa pilen för att fortsätta.

  Steg 9. Se till att din iPhone är kopplad till datorn och tryck på blåa pilen för att fortsätta. Följ instruktionerna som den säger, och du måste göra exakt som instruktionerna säger för att det ska lyckas! Börja om instruktionerna om du inte lyckas.
  Instruktionerna säger:

  Vänta på att din iphone kommer in i Recovery mode….

  Håll in Hem knappen i 5 sekunder……

  Håll in Hem knappen och Starta/Stänga av knappen tillsammans i (10 sekunder tror jag, är inte säker)…..

  Släpp Starta/Stänga av knappen, men fortsätt att hålla in Hemknappen i 30 sekunder……

  Vänta medans din iphone jailbreakas…

  Steg 10. Om det har lyckats så ska det stå: The pwnage process appears to have completed succesfully.
  Please wait for your device to reboot in its newly modified state.
  Det betyder att du har lyckats med att jailbreaka/Låsa upp/Uppdaterat till 2.1!
  Men koppla INTE ur din iphone från datan! låt den starta om först!

  GRATTIS DU HAR NU LYCKATS OM DU KOMMIT SÅ LÅNGT!

  En sak som jag tyckte var konstigt med detta var att när du sätter på din iPhone så är det en annanas istället för ett äpple, annars är allt bra! //Josef
  Lycka till!

  Om ni vill ha hjälp om detta kontakta mig på email: yossef11@hotmail.com

 89. Josef skrev:

  P.S Jag glömmde säga att det inte var iPhone 3G, det var första generationen jag använde! så om du har 3G så e det nog annorlunda tror jag. (Ursäkta min dåliga svenska).

 90. Josef skrev:

  Jag uppdaterade från 1.1.4 – 2.1 med Quickpwn 2.1 i Windows.

  Är det värt att göra detta och vilka fördelar finns med detta?:
  Svar: Ja, jag tycker att det är värt, du får se vad som är nytt, t.ex: Miniräknaren har uppdaterats i denna, vänd på iphone i miniräknaren så kan du göra massor. Genius spellistor går att ha nu. Du kan spela spel och mycket mer annat finns i nya uppdateringen!
  Jag rekomenderar verkligen att du ska uppdatera till 2.1!

  Vad är nackdelen med detta?:
  Svar: Dina kontakter raderas, musik raderas, sms raderas, program raderas, dvs ALLT raderas när du gör detta, den görs om till fabriksinställningar. Wifi funkar inte till alla nätverk, vissa simkort fungerar inte men Telia, Telenor, Tele2 Comviq är 100% på att det kommer funka.

  Är det farligt/riskfullt/osäkert att göra detta?:
  Svar: Nej för att det är ungefär 95% på att man lyckas uppdatera till 2.1 med Quickpwn för windows. Om man inte lyckas kan man ju alltid använda iLiberty+ som finns att ladda ner här: http://theiphoneproject.org/downloads/iLibertySetup_1.3.0.113.exe . Men Quickpwn är mycket enklare program och om du misslyckas med Quickpwn eller lyckats men ändå fått lite buggar här och där så är det bara att försöka igen med Quickpwn. Jag fick köra Quickpwn två gånger för att det skulle funka, men det funkar, jag lovar dig. Är du nybörjare? Inga problem alls, du kommer lyckas, det är lätt, följ bara mina instruktioner, som finns lite mer uppåt på denna sida. Eller om du är bra på engelska så är det bara följa iClarifieds guide som finns här: http://www.iclarified.com/entry/comments.php?page=3&enid=1880#commentsanchor

  Varsogod! Och lycka till med uppdateringen! Behöver du mer info eller frågor? Kontakta mig på email: Yossef11@hotmail.com

 91. martin skrev:

  Min telefon som var uppdaterad från 1.1.4 till 2.1 via quickpwn vägrar plötsligt att låsa upp sig. Jag kan stänga av den med fingret men den svarar inte på några andra fingerkommandon som lås upp eller slå in pinkod. Jag har återställt den flera gånger via itunes samt kört quickpwn flera gånger utan resultat. Jag misstänker att problemen började när jag försökte uppdatera ett köpt program ”FileMagnet” direkt via min iphone. Den frågade om och om igen efter mitt lösenord på itunes, som den tog men frågan kom hela tiden tillbaks. Tillslut låste den sig helt. Tacksam för hjäp.
  M:-(

 92. Viktor skrev:

  Josef du är kung du räddade en iphone med din guide. Hade problemet med att mottagningen saknades!

  Stort tack!

 93. Bulan skrev:

  Någon som har lyckats med att ENDAST byta Boot/Recovery logo med QuickPWN 2.1? Dvs bara klicka i ”Replace boot logos”, inget annat? Eller är det nån som vet hur man annars kan göra detta på firmware 2.1?

  Tack för hjälp.

 94. Stoffe skrev:

  Hallå, uppdaterade nyss till 2.1 med hjälp av winpwn 2.5 men efter uppdateringen har jag varken cydia eller installer.. Trots att jag gjort om proceduren säkert 4 gånger och återställt! Nån som vet om man kan lägga in dom på något annat sätt, eller har nåt tips? //s

 95. David skrev:

  Josef, jag följde din guide.

  Men jag fastnar på steg 6, jag får inte igång Quickpwn!

  Varför blir det såhär, ngn måste hjälpa mig!

  Dejv

 96. Josef skrev:

  David, du kan prova dom hära sidorna, som det finns quickpwn att ladda ner:

  http://84.94.229.115/QuickPwn21-1.zip

  http://apt.eggy.cc/stuff/files/windows/QuickPwn21-1.zip

  http://www.alekserviz.com/adamov/QuickPwn2.1Win/QuickPwn21-1.zip

  http://download.s1.christophertran.net/devteam/quickpwn/2.1/QuickPwn21-1.zip

 97. Josef skrev:

  David, här finns den:

  http://download.s1.christophertran.net/devteam/quickpwn/2.1/QuickPwn21-1.zip

 98. Josef skrev:

  Stoffe, jag rekommenderar mer att du ska använda Quickpwn 2.1

 99. David Carlsson skrev:

  Tjena. Köpte min lur förra julen (alltså en 2g)
  Tror jag har nåt som heter 1.1.2 bl3.9 eller nåt sånt. Använder mig av någe specialgrej på simkortet oxå. Kngsim eller nåt liknande.
  Slipper men detta om man kör denna guiden? kan man bara använda simkortet då? Och funkar guiden när jag har så gammal uppdatering?

 100. Stefan skrev:

  Hey Gott folk.. Köpte en Iphone 3G igår.. Har lyckats jailbreakat den till 2.1.. Men har ett litet problem..
  Hur kommer det sig att jag inte kan ringa upp folk längre? Nät indikationen är ____ borta.. Telia texten är också borta…

  Någon som har en snabb lösning på detta?
  Tack i förväg

 101. Edan skrev:

  Tjena har gjort som denna guide och den på iclarified har sagt att man ska men Quickpwn fastnar när den försöker boota telefonen i recovery mode. På iphonen så kommer kabeln och itunes loggan/pilen upp som det ska men Quickpwn verkar inte fatta att den har kommit dit. Någpn som vet vad som kan göras ?

 102. Justermark skrev:

  Hej

  STORT PROBLEM! skulle uppdatera min iphone 2G från 2.0 till 2.1 med quickpwn.
  Jag följde länken i iClarified. Och när jag ska resorta till 2.1 så Säger iTunes att den inte kunde ominstallera iphonen. Det stog att det var felmedelande nr 1602.
  Nu så kan jag inte conecta med itunes och iphonen visar bara itunes loggan och USB kontakt. och startar om sig emellan åt.
  När jag ansluter USBkontakten komer ”Guiden Ny Maskinvara fram”.
  (Iphonen är i grunden en 1.1.4 om det har ngn betydelse)

  Finns det någon som vet hur jag ska lösa detta problem så skulle ajg vara fruktansvär tacksam!

  Hälsningar En förkrossad krake! :'(

 103. Andreas skrev:

  Hej, precis som i övre delen av denna tråd så lyckas jag inte öppna restore filen i itunes, när jag laddar ned den så är den en zipfil, itunes vill öppna en .ipsw fil, även om jag zippar upp restore filen så finns det fortfarande ingen .ipsw fil där… Ni som hade samma problem, hittade ni svaret??? Nån annan som har svar på hur jag ska göra, jag har läst guiden på iClarified

  Tacksam för svar. // A

 104. Bulan skrev:

  Andreas –> Om du använder iFuns länk för nedladdning av firmware: http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-5202.20080909.gkbEj/iPhone1,1_2.1_5F136_Restore.ipsw inte laddas den ner i form av en zip-fil väl…?

 105. Bulan skrev:

  Oops, borde lagt till att just den länken är nedladdning av firmware fil 2.1 till iPhone 2G! De andra finns såklart under http://www.ifun.se/firmware-lankar/.

 106. Staffan skrev:

  När jag laddat ner QuickPwn och ska installera så står det att det bara funkar på 2.0 och högre, men jag vill ju köra med mitt 1.1.4…? Ska jag ignorera det eller finns det annat?

  Mvh

Lämna en kommentar